Lõplikult süüdi jäänud Narva volikogu juhil tuleb ametist lahkuda

Seitsmesed

Kuna riigikohus ei võtnud neljapäeval menetlusse Narva linnavolikogu esimehe Aleksandr Jefimovi kassatsioonkaebust, jõustus tema süüdimõistmine kelmuses lõplikult ning see tähendab, et tal tuleb ka volikogu juhi ametist taanduda, vahendab BNS.

Mullu juuli lõpus määras Viru maakohus Jefimovile ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse, mida ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane kahe aasta pikkusel katseajal toime uut tahtlikku kuritegu. Ka rahuldas kohus haigekassa nõudeavalduse ja kohustas Jefimovit haigekassale tagastama 2495 eurot ja 83 senti. Kohus mõistis Jefimovilt välja ka 3369 eurot menetluskulude katteks.

Tartu ringkonnakohus jättis tänavu jaanuaris Viru maakohtu otsuse muuta. Kolmest kohtunikust koosnev ringkonnakohtu kolleegium nõustus maakohtuga ja pidas tõendatuks, et Jefimov pani kelmuse toime otsese tahtlusega. Kriminaalasjas leidis ringkonnakohtu hinnangul ümberlükkamatult tuvastamist, et Jefimov esitas FIE-na haigekassale haiguslehed eesmärgiga saada haigushüvitist. Samas jätkas ta tööülesannete tavapärast täitmist Narva linnavolikogus ning õigusteenuste osutamist FIE-na, teenides mõlemal juhul tulu.

Ringkonnakohtu lahendi järel esitas Jefimovi kaitsja kassatsioonkaebuse riigikohtusse. Kuna aga kõrgeim kohtuaste ei võtnud seda neljapäeval menetlusse, jõustus Jefimovi süüdimõistmine kelmuses lõplikult. Kuna mees on nüüd kriminaalkorras karistatud, ei saa ta töötada ka linnavolikogu esimehena.

Jefimov ennast süüdi ei tunnistanud ning kaitsja palus ta õigeks mõista. Küll aga tagastas Jefimov haigekassale ligikaudu poole talle makstud rahast.

Süüdistuse kohaselt sai Jefimov 2014. ja 2015. aastal linnavolikogu aseesimehena töötamise ajal haigekassalt kuuel korral kokku 4995 euro ja 83 sendi ulatuses ajutise töövõimetuse hüvitist. Ta esitas haigekassale haigushüvitise väljapetmise eesmärgil FIE Juriidiline büroo Aleksandr Jefimov nimelt haiguslehe andmed. Haiguslehtede alusel määras ja maksis haigekassa Jefimovile välja haigushüvitisi, millele Jefimovil tegelikult õigust polnud.

Kommentaarid puuduvad