Prokuratuur taotleb Hedvig Hansoni maja süüdanud mehe vahistamist

Seitsmesed

Prokuratuur esitab kohtule taotluse ööl vastu laupäeva lauljatar Hedvig Hansoni maja süüdanud mehe vahistamiseks, vahendab ERR.

Häirekeskus sai kella 2.15 paiku teate, et Mulgi vallas ähvardab 55-aastane mees naabrite maja põlema panna. Kümmekond minutit hiljem, kui väljakutsele kiirustanud politseinikud olid alles teel sündmuskohale, oli maja juba leekides. Kohale jõudnud korrakaitsjad pidasid 55-aastase mehe kinni ja viisid ta arestimajja.

Kriminaalmenetlust alustati süütamist käsitleva paragrahvi alusel. Lõuna ringkonnaprokuratuurist öeldi ERR-ile, et ringkonnaprokurör esitab pühapäeval Tartu maakohtule taotluse kahtlustatava vahistamiseks. Hanson ega tema pojad põlengu tõttu viga ei saanud. Küll sai kahjustusi nende kodu.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Meelis Saarepuu ütles ERR-ile, et politsei tööpraktika on näidanud, et süütamised on üldjuhul ajendatud omavahelistest arvete klaarimistest või juhuslikust vandalismist.

"Kõik konkreetse juhtunu asjaolud, 55-aastase mehe motiiv ning käitumise tagamaad selgitatakse lähemalt siiski kriminaaluurimises läbiviidavate ülekuulamiste, ekspertiiside ja teiste toimingutega. Oma rolli ses raskes kuriteos võis mängida alkohol. Meelemürgi mõju all tehtud lühinägelikud otsused võivad kaasa tuua ääretult ohtlikke tagajärgi," toonitas Saarepuu.

Ta märkis, et tuli levib reeglina kiirelt ning tihti suunas, mida on raske ette ennustada. Ühest tulekoldest võib leek edasi kanduda ka kõrvalistele objektidele, sõidukitele ja muule ning panna seeläbi aina suuremasse ohtu rohkemate inimeste elu, tervise ja vara.

"Ka antud juhul seadis kuriteos kahtlustatav mees tõsisesse ohtu majas elavate pereliikmete elud. Õnneks keegi viga siiski ei saanud," märkis Saarepuu.

Kommentaarid puuduvad