Jõgevamaal hukkus kahe auto kokkupõrkes eakas mees

Seitsmesed

Jõgevamaal hukkus laupäeval tagant lähenevale sõidukile ette keeranud eakas mees, vahendab BNS.

Häirekeskus sai ennelõunal teate liiklusõnnetusest Mustvee Vallas Kükita külas Jõhvi-Tartu-Valga tee 77. kilomeetril. Esialgsetel andmetel hakkas 81-aastane mees Peugeot'ga teeservalt välja keerama, et Tartu suunas sõita, kuid ei pannud tähele tagant lähenenud Renault Traficut ja keeras sellele ette. Eakas mees sai sõidukite kokkupõrkes väga raskelt viga. Meedikute elustamiskatsed tulemust ei andnud ning ta suri kiirabiautos. Renault Traficut juhtinud 52-aastane mees oli kaine ja viga ei saanud.

Õnnetus juhtus sirgel teelõigul hea nähtavuse ja heade ilmaoludega. Teada on, et mõlemal avariis osalenud autojuhil olid kehtivad load. Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk sõnas, et eakas autojuht ei pruukinud tagant lähenenud sõidukit kuigi hästi märgata ning eeldas liikuma hakates, et tee on talle vaba.

„Kas inimese surmaga lõppenud traagilises avariis on veel asjaolusid, mis selle aset leidmist võisid soodustada, uuritakse edasises ekspertiisis,“ ütles Virk ja lisas, et eakamad autojuhid peavad kriitiliselt hindama oma sõiduvõimekust ning kui reaktsioon ei ole piisav ning tähelepanu napp, tuleks nii enda kui teiste ohutuse tagamiseks autorooli mitte minna. „Oluline roll on siin ka eakamate inimeste noorematel lähedastel, kes saavad olukorra hindamisel abiks olla.“

Tänavu on Eesti teedel ja tänavatel liiklusõnnetustes elu kaotanud 42 inimest, mullu samal ajal 28 inimest.a

Kommentaarid puuduvad