Korduvalt purjuspäi roolist tabatud mees hukkus Tartumaal autoavariis

Seitsmesed

Tartumaal Elva vallas juhtus pühapäeval traagiline liiklusõnnetus, kus teelt välja kraavi sõitnud ja üle katuse rullunud sõiduautos hukkus 57-aastane mees – politsei teatel oli meest korduvalt nii purjuspäi juhtimise kui ka muude liiklusseaduse rikkumiste eest karistatud.

Külaaseme külas kraavis seisva avariilise Fiat Palio avastas juhuslik mööduja pühapäeval kella 9.30 paiku. Politsei selgitas välja, et auto liikus Elva poolt Viljandi maantee suunas, kui juht kruusateel pärast kurvi selle juhtimisega enam toime ei tulnud, kraavi sõitis ning autoga üle katuse rullus, teatas politsei pressiesindaja BNS-ile. Kohalik mees oli sõidukis üksinda ja tema vigastused osutusid surmavaiks. Kas mehel oli peal ka turvavöö, on alles väljaselgitamisel.

„Kas selle avarii põhjuste seas võib olla ka joobnud pea, selgitatakse ekspertiisis“, ütles Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk, kelle sõnul on politsei sama mehe varem mitmel korral alkoholi tarvitanuna juhtimiselt tabanud.

Lisaks on politseil olnud avariis hukkunud mehega mitmeid varasemaid kokkupuuteid teistegi liiklusrikkumiste ja liiklusriskeeriva käitumise tõttu.

Virk lisas veel, et antud kruusateelõigul on suurim lubatud sõidukiirus 90 km/h.

„Eestis on palju kruusakattega teid, kus on lubatud sõita kuni 90 km/h. See aga ei tähenda, et autojuht igal ajal ja kohas raudkindlalt sellise kiiruse autost välja võtma peaks. Iseäranis tähelepanelik peaks olema just kohtades, kus erinevad liiklusmärgid annavad juhile aegsasti infot sellest, mis järgnevatel kilomeetritel ees ootab. Olgu selleks näiteks ohtlik kurv, metsloomad või muu,“ ütles Virk.

Sel aastal on Eestis liikluses hukkunud 45 inimest, mullu samal ajal 28 inimest.

Kommentaarid puuduvad