Tartu politsei viib liiklushuligaanid arestimajja

BNS

Rasketelt liiklusrikkumistelt tabatud sõidukijuhid viiakse arestimajja, hoiatab Tartu politsei.

"Viimaste raskete liiklusõnnetuste valguses kaalume tõsiselt iga raske liiklusrikkumise avastades ohtliku juhi kohest isoleerimist ühiskonnast," ütles Tartu politsei liiklusväärtegude menetleja Taivo Rosi. Ta lisas, et viimasel nädalal on politsei Tartus tabanud mitu ohtlikku kiirusületajat, kes pole oma käitumist muutnud ja politsei viis nad arestimajja.

Nii viis politsei 25. juuli hommikul Kambja vallas 174 kilomeetrit tunnis kihutanud 19-aastase mehe ning sama päeva õhtul Tartu linnas 124 kilomeetrit tunnis kihutanud 35-aastase mehe otsejoones arestimajja.

"Arestimajja viidud liiklushuligaane peab politsei kinni kuni 48 tundi, misjärel viivad korrakaitsjad nad kohtu ette, et seal karistuseks aresti taotleda. Kohus omakorda võib karistuseks määrata kuni 30-päevase aresti," sõnas Rosi.

Ta toonitas, et liiklusohutuse tagamine ja traagiliste tagajärgede ennetamine algab igast autojuhist endast. "Liikluses kokkulepitud nõuded on püstitatud eesmärgiga tagada ühtmoodi kõigi inimeste ohutus. Ses vaates on elementaarne, et iga endast ja teistest liiklejatest lugupidav juht sõidab lubatud piirkiiruse, kaine pea, kinnitatud turvavööga, keskendub auto juhtimisele ega riku teisi liiklusreegleid. Juht, kes nõuetest kinni pidada ei suuda ning järjepidevalt enda ja teiste eludega riskib, selle teekond võib suure tõenäosusega sihtpunkti asemel hoopis arestimajja viia. Inimeste teadlikud valikud väljendavad nende hoiakuid ning politsei ülesanne on sellised retsidiivsed hoolimatu suhtumisega juhid liiklusest kõrvaldada ja seda ka kindlameelselt tehakse," lausus politseinik.

Tänavu on Tartu politsei pöördunud kohtusse enam kui poolesaja liiklusrikkuja karistamiseks, kelle mõjutamiseks on kohtult aresti taotletud.

Kommentaarid puuduvad