Setomaal hukkus teelt välja sõitnud turvavööta autojuht

BNS

Setomaal hukkus laupäeval teelt välja sõitnud ja õhulennuga vastu puud paiskunud autos turvavööga kinnitamata juht, kel võis kuuma ilmaga tekkida terviserike.

Õnnetusest Setomaa vallas Põlva-Karisilla tee 27. kilomeetril sai häirekeskus teate laupäeval kella 9.30 paiku, teatas politsei pressiesindaja. Esialgsetel andmetel sõitis 68-aastane mees Honda Civicuga Karisilla suunas, kui vajus sirgel teelõigul paremale poole teelt välja kraavi. Kraavis oli ristuva kõrvaltee veetamm, mille vastu paiskudes tegi sõiduk õhulennu üle kõrvatee ning lendas seal omakorda esiosaga vastu puud.

Kuna autot juhtinud 68-aastane mees ei olnud turvavööd peale pannud, suri ta sündmuskohal. Temaga kaasa sõitnud abikaasa, 66-aastane naine, kasutas turvavööd ja kiirabi viis ta haiglaravile.

Esiti viitavad sündmuskohal kogutud tõendid võimalusele, et autojuhti võis sõidu ajal tabada terviserike.

„Sõiduk oli vajunud teelt välja nii, et ühtki pidurdusjälge ei olnud märgata,“ kirjeldas Kagu politseijaoskonna vanemkomissar Toomas Lihtmaa ja rõhutas, et praegused kuumad ilmad nõuavad, et mitte üksnes eakamad juhid, vaid kõik autojuhid hindaks oma terviseseisundit sõidu ajal. „Kui sõidukis pole konditsioneeri, tuleks autot vahepeal kindlasti tuulutada. Autos võiks olla ka gaseerimata joogivett, et lämbema ilma ja pikema sõidu korral oleks alati juhil ja teistel võimalus janu kustutada. Kui tunnete autojuhina, et enesetunne on halb, tehke vilus puhkepeatus või vahetage võimalusel kohad kaasreisijaga, kelle enesetunne on hea.“

Tänavu on Eesti teedel liigeldes elu kaotanud 47 inimest, mullu samal ajal 28 inimest.

Kommentaarid puuduvad