Viljandi järves ujunud purjutaja tahtis vetelpäästja vee alla tõmmata

BNS

G4S-i rannavalvur tõi laupäeva hommikul Viljandi järvest välja alkoholijoobes mehe, kes turvatöötajate eest põgenedes järve hüppas – mees ujus ka rannavalvuril eest ära ja kui vetelpäästja talle vette järele läks, üritas mees vetelpäästjat vee alla tõmmata.

Kella kuue paiku hommikul märkas G4S-i rannavalvur Viljandi järve ääres verise ninaga meest. Sellele juhtis tähelepanu ka spordikeskuse öövalvur, teatas turvafirma. Seejärel jõudis randa veel üks mees koos kahe Viljandi folki valvava G4S Staffi turvatöötajaga ja ütles, et verise ninaga mees tuleb kinni püüda, kuna ta oli toime pannud varguse.

Turvatöötajaid nähes oli keskealine mees juba hüppetornist vette hüpanud ja ujus rannast eemale. Vetelpäästja võttis paadi ja järgnes talle.

Oli näha, et mees ei jõua ujuda ja on väsinud, kuid samal ajal üritas rannavalvuril eest ära ujuda. Vetelpäästja jõudis meheni umbes 30 meetri kaugusel hüppetornist. Kuna mees ei soovinud, et teda paati tõmmatakse, kuid samal ajal näitas selgeid väsimuse märke, otsustas rannavalvur tema päästmiseks vette hüpata ja tõmbas ta päästehaardesse. Mees hakkas rannavalvurile vastu, lasi end vee alla ja tõmbas rannavalvurit särgist sikutades kaasa.

Vetelpäästja rabeles haardest lahti, ujus paadini, sõitis sellega paadisillani ja võttis sealt appi spordikeskuse öövalvuri, kellega koos mindigi järve hüpanud mehele uuesti järele. Vahepeal oli viimane end veepinnale tõmmanud.

Jõudes uppumisohus meheni, paluti tal paadist kinni hoida ja nii sõideti kaldale. Seal võtsid turvatöötajad järvest päästetud mehe endaga kaasa ja andsid üle politseile. Keskealine mees oli alkoholijoobes ja teda kahtlustatakse varguses Viljandi pärimusmuusika festivali territooriumil.

Kommentaarid puuduvad