Liinibussi ja sõiduauto kokkupõrkes sai viga kaheksa inimest

BNS

Jõgevamaal laupäeva pealelõunal juhtunud liinibussi ja sõiduauto kokkupõrkes sai viga kaheksa inimest.

Õnnetus juhtus Mustvee vallas Raja külas Jõhvi-Tartu-Valga tee 75. kilomeetril. Politsei selgitas, et esialgsetel andmetel oli Hyundaid juhtinud 81-aastane naine tähelepanematusest keeranud kõrvalteelt ette peateel Tartust Jõhvi suunas liikunud Sebe liinibussile, mida juhtis kaine 66-aastane mees. Kokkupõrke tagajärjel paiskus liinibuss kraavi ning vajus külili, avariiline sõiduauto jäi ga teele.

Sündmuskohal töötanud avariipolitseinik selgitas, et liinibussis oli koos juhiga kokku 38 inimest. Bussis viibinutest sai viga seitse inimest, ühe vigastused olid raskemad ja meedikud viisid tema tervisekontrolliks haiglasse. Teistele bussireisijatele osutati esmaabi kohapeal. Õnnetuses sai viga ka sõiduautos üksi viibinud eakas naine, temagi viidi haiglasse ravile. Õnnetuses vigastustest pääsenud bussireisijatele kutsuti järele asendusbuss, mis reisijad soovitud sihtkohta viis.

Õnnetus juhtus sirgel teelõigul, nähtavus ja ilmaolud olid head. Teada on, et mõlemal avariis osalenud juhil on kehtivad load. Tartu jaoskonna avariipolitseinik Rando Jõemets sõnas õnnetuse üksikasju selgitades, et eakas autojuht ei pruukinud ristmikule jõudes peateel liikunud liinibussi kuigi hästi tähele panna ning eeldas, et võib soovitud manöövri sooritada.

„Kas mitme vigastatuga lõppenud raskes avariis on veel asjaolusid, mis selle aset leidmist võisid soodustada, uuritakse alustatud menetluses,“ ütles Jõemets ja lisas, et eakamad autojuhid peavad kriitiliselt hindama oma sõiduvõimekust ning kui reaktsioon ei ole piisav ning tähelepanu napp, tuleks nii enda kui teiste ohutuse tagamiseks autorooli mitte minna. „Oluline roll on siin ka eakamate inimeste noorematel lähedastel, kes saavad olukorra hindamisel abiks olla.“

Kommentaarid puuduvad