Politsei otsib Weekendil leitud asjade omanikke Facebooki kaudu

Seitsmesed

Lääne prefektuuri Facebooki lehel on loodud üritus "Kaotatud ja leitud/ Lost and Found/ Weekend Festival Baltic 2018", kuhu politsei postitab jooksvalt infot Weekend festivali ajal kaotatud ja politseini jõudnud väärtuslikematest esemetest, vahendab BNS.

Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri rääkis, et Facebookis loodud ürituse kaudu saab kiiresti anda reaalajas infot kaotatud asjade kohta ja selline lahendus toimib igati. „Oleme seda võimalust kasutanud juba mitut aastat ja see töötab hästi. Eelmise aasta festivali ajal jõudis politseini ligi 400 eset, millest ligi pooled tagastasime inimestele juba festivali ajal,“ sõnas Sinimeri. 

Enim jõudis möödunud aastal politseini kaotatud isikutunnistusi, pangakaarte ja mobiiltelefone, aga leiti ka kaotatud rahakotte, võtmeid, käekelli ja käekotte. Festivalialalt leitud väärtuslikumaid esemeid saab tuua festivalialal asuvasse politseitelki. Leitud asjadest tehakse fotod, mis avaldatakse Facebookis loodud ürituse lehel. 

„Soovitan festivalikülastajatel võtta kaasa võimalikult vähe asju ja eriti just väärtuslikke asju. Festivalikorraldaja on oma sisekorraeeskirjas välja toonud esemed, mida kaasa võtta ei tohi. Suures rahvamassis ringi liikudes tasub aga alati olla valvas ja hoida oma asjadel silm peal,“ ütles politseijuht.

Festivalipäeva lõpus viib politsei omanikuta esemed Pärnu politseijaoskonda aadressil Pikk 18. Seega kui keegi 16. augustil kaotab midagi ja avastab selle alles 17. augustil, siis tuleb pöörduda Pärnu politseijaoskonda.

Kommentaarid puuduvad