Piirivalvurid pidasid kinni kaks süürlast

BNS

Piirivalvurid pidasid Setomaa vallas kinni kaks ebaseaduslikult Eestis viibinud meest, kes enda väitel on pärit Süüriast.

Teisipäeval kella 2 ajal avastasid piirivalvurid kahe inimese liikumise Võrumaal Setomaa vallas Võmmorski külas piiriäärsel alal, edastas Lõuna prefektuur. Piirivalvurid piirasid ala sisse ning pidasid kahtlust äratanud mehed kinni. Dokumente neil ühes ei olnud.

„Meeste käed ja jalad olid kriimustusi täis, nad olid nähtavalt kurnatud ning nende riided vettinud. Nad väitsid piirivalvuritele, et on süürlased ning rääkisid, et tulid ebaseaduslikult piiri ületades Venemaalt Eestisse,“ ütles Piusa kordoni juht Valmar Hinno.

Mehed viidi esmasteks menetlustoiminguteks kordonisse, kus meedikud vaatasid täiendavalt ka nende terviseseisundi üle. Kiirabitöötajate sõnul olid mehed väsinud ja veidi alajahtunud, ent haiglaravi nad ei vajanud.

Hinno sõnas, et Venemaal viibib jätkuvalt arvukalt kolmandate riikide kodanikke, kes tulid jalgpalli MM-i fännipassiga Venemaale. Osa neist võib proovida ebaseaduslikult Euroopa Liitu siseneda. "Schengeni viisaruumi ja sealhulgas ka Eestisse sisenemiseks peab neil olema aga vastav viisa," lisas Hinno.

Kommentaarid puuduvad