Pärnu rand saab tänavu ranna kvaliteeti näitava Sinilipu

Seitsmesed

Rahvusvahelise Sinilipu komisjon „International Blue Flag Jury“ otsustas, et Pärnu rand saab suvel puhast ja turvalist randa tähistava Sinilipu, vahendab BNS.

Möödunud reedel tegi komisjon teatavaks, et Pärnu rand on sel suvel Sinilipu vääriline, teatas Pärnu linnavalitsus neljapäeval BNS-ile.

Sinilipp on rahvusvaheliselt tuntud ökomärgis, mis näitab, et supelrand või väikesadam on keskkonnasõbralikult majandatud ning ümbrus on puhas ja turvaline.

Linnavalitsuse teatel vaatas Taanis asuv rahvusvaheline komisjon üle ja rahuldas Pärnu taotluse Sinilipu saamiseks nõutud kriteeriumitega. Lisaks Pärnu rannale lehvib Sinilipp sellel aastal ka Pirita ja Pikakari rannas.

Üks peamine kriteerium Sinilipu saamisel on suplusvee kvaliteet. See tähendab, et suplusvees võib olla soole enterokokkide sisaldus 100 pmü/100 milliliitris vees ja Escherichia coli sisaldus võib olla 250 pmü/100 milliliitris vees, samal ajal kui Eestis kehtiva suplusvee määruse kohaselt võib Escherichia coli sisaldus olla 1000 pmü/100 milliliitris vees.

Sinilipu andmisel arvestatakse möödunud nelja suplushooaja suplusvee seire tulemusi.

Tähtsal kohal Sinilipu omamisel on ka keskkonnaalane teavitus. Rannas peavad olema infotahvlid nii ranna kasutamise nõuetega, lähedal asuvate kaitsealade tutvustusega kui ka Sinilipu liikumist tutvustava infoga. Nõutud infotahvlid paigaldatakse Pärnu randa supelhooaja alguseks.

Sinilipp heisatakse Pärnu randa 1. juunil.

Foto: Delfi

Kommentaarid puuduvad