Vahur Kersna Peipsimaa hõrgutistest ja Alatskivi veinist: kui eestlane võtab end kokku ja midagi teeb, on terve maailm käpuli!

Eve Heinla

Seitsmesed käisid avastamas Peipsimaa maitseid, kus 7-käigulise õhtusöögi käikude nimedes jäid teiste hulgas kõlama nii "Meri hingab ja annab au üle järve udule", "Metsade vaikusest" kui ka "Peenarde valitseja". Sellest aastast kannab Peipsimaa aasta toidupiirkonna auväärset tiitlit ja kogu menüü oli kokku pandud kohalikust toorainest. Isegi lauale toodud vesi oli pärit Alatskivi Punasest allikast ja Pühtitsa pühast allikast.

Maaeluministeeriumi eestvedamisel hakati eelmisel aastal valima Eesti toidupiirkondi, et pöörata suuremat tähelepanu kohalikule toidule ja toidukultuurile. Alatskivi lossis anti Peipsimaale eile toimunud suurejoonelisel õhtusöögil üle pooleteisemeetrine sümboolne rändkahvel - algas Peipsimaa maitsete aasta. Vaata videost lähemalt!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/837480[/embed]

Kommentaarid puuduvad