Hannes Võrno palub andeks kõigilt, kellele on haiget teinud ega süüdista endist elukaaslast Häli Veskarut

Seitsmesed

Eesti Kirikule antud intervjuus palub Hannes Võrno andeks kõigilt, kellele ta haiget on teinud ja lisab, et ei süüdista endist elukaaslast milleski.

Mai algul ilmus LP-s portreelugu Võrno endise elukaaslasest Häli Veskarust. Võrno väidab Eesti Kirikus, et Hälit kasutati ära, teda ta ei süüdista. "Ma hoolin Hälist kui oma laste emast ja soovin, et ta saaks oma eluga edasi minna ja oleks õnnelik."

Antud loost õppis Võrno enda sõnul, et inimesed peavad omavahel rääkima. "See kipub ununema ning võib viia saatuslike tagajärgedeni."

"Kõigile, kes on saanud minu tõttu haiget ja kellel nüüd hinges pettumus või kurbus, neile ütlen sügavalt südame põhjast, häbenemata silma vaadates: andestage mulle, palun."

LP-s ilmunud loos rääkis Veskaru, et elab noorema pojaga kahekesi juba kaks aastat, sest astus välja 20 aastat kestnud kooselust Võrnoga.

Kooselu Viimsi ridaelamus muutus väljakannatamatuks pärast seda, kui Võrno naasis 2014. aasta aprillis Afganistanist pooleaastaselt rahuvalvemissioonilt. Et pinged on õhus, seda ei varjanud ka pere vanem poeg, kes ütles kolm aastat tagasi Hannes Võrno LP-le antud pika intervjuu kõrval, et isa oli missioonilt tagasi tulles muutunud.

Tänu loole sai naine tagasi ka 40 000 eurot, mida Võrno seni polnud tagasi maksnud.

Foto: Priit Simson

Kommentaarid puuduvad