Hooandja kogub toetusi Margus Karu lasteraamatu väljaandmiseks

Seitsmesed

Portaal Hooandja kogub toetusi varalahkunud kirjaniku Margus Karu lasteraamatu väljaandmiseks, vahendab BNS.

Tänavu 5. juunil ootamatult lahkunud kirjanik oli pikalt töötanud käsikirja kallal, millest saanuks illustratsioonideküllane ning unenäoline lasteraamat. Grupp Margus Karu lähedasi on nüüd koondunud, et teos välja anda. Raamatut illustreerib Britt Samoson, kes oli kirjanikuga koos juba pikalt raamatut ühiselt kokku pannud.

Teose avaldamiseks otsitakse toetust Hooandja projekti kaudu. Projektile on õla alla pannud ka ridamisi tuntud inimesi, nagu Lenna Kuurmaa, Evelin Võigemast, Jim Ashilevi, Marilyn Jurman, Eia Uus, Märt Pius ning Saara Kadak.

Raamatu müügist saadav tulu läheb loodavasse Margus Karu sihtasutusse, mis suunab tekkivad vahendid heategevusse. Luuakse Margus Karu fond, mis hakkab iga-aastaselt välja andma noore talendi auhinda ning toetama vaimse tervisega seonduvat teavitustööd.

Kaunite illustratsioonidega täidetud raamat sobib ettelugemiseks nii lastele, kellele meeldib kuulata unejutte kui ka neile, kes juba ise loevad. Metafoorideküllase teosena sobib raamat ka noorukitele ning täiskasvanutele, kes võivad sellest leida inimolemust illustreerivaid kujundeid ning viiteid väljakutsetele, mida elu pakkuda võib. Seega, kuigi tegemist on esmajoones lasteraamatuga, on selle ampluaa oluliselt laiem kui pealtnäha tunduda võib.

Margus Karu oli eesti kirjanik, kelle sulest on pärit üliedukas romaan "Nullpunkt", millest on valminud tänaseks ka seriaal ja film. Tema hiljutisem romaan "Täna on täna ja forever on forever" puudutas paljusid lugejaid.

Kirjanikust jäi maha lasteraamatu "Hobuse Henry Unenägu" käsikiri. Tegemist on teosega, milles peategelane Henry kohaneb eluoluga teiste loomade seas. Raamatu jooksul juhtub Henryga ridamisi seikluslikke sündmusi ning Henry avastab enda jaoks täiesti uue ja müstilise maailma. Sealt leiab ta eluks lusti ja enesekindlust, õpib suuremalt unistama ja endale truuks jääma.

Hoogu projektile saad anda SIIT!

Foto: Delfi/Rauno Volmar

Kommentaarid puuduvad