Räppar Beebilõust astub peagi otse vangikongist lavale

Seitsmesed

Andrus Elbing elik Beebilõust on üsna pea taas vaba mees ning ilmneb, et hüppab sisuliselt vangikongist otse lavale fännide ette, vahendab Delfi Publik.

Elvas toimub tänavu üheteistkümnendat korda 11.-12. augustil Eesti Hip Hop Festival, mille korraldajad on välja hõiganud, et Beebilõust seal lavalaudu kulutama asub.

Elbing vabaneb Tallinna Vanglast 4. augustil. Harju maakohus mõistis Elbingu röövimises süüdi tänavu 23. märtsil ja määras talle kolme aasta pikkuse vangistuse, millest kuus kuud tuli mehel reaalselt vanglas veeta. Ülejäänud karistusaeg on kandmisel tingimisi, millele lisandub kolm aastat katseaega.

Katseajal ei tohi Elbing tarvitada uimasteid ja alkoholi, samuti peab ta osalema sotsiaalprogrammis ja olema kriminaalhooldaja järelevalve all.

Beebilõust pole võimudele võõras mees. Enne 5. veebruari röövimiskatset Tööstuse tänava kaupluses on Elbingut kriminaalkorras karistatud lausa seitsmel korral. Elbingu registrisse kuuluvad nii vargused Saaremaal kui ka kaks vanglakaristust. Esimene neist aastal 2000, mil räppar istus kongis kaks aastat politseiniku ründamise eest. Teisel korral kandis Elbing nelja aasta pikkust karistust aastal 2004, kui tekitas teisele inimesele raskeid kehavigastusi.

Toonase vanglakaristuse ajal lõpetas Elbing ka keskkooli, seda isegi kiitusega.

Foto: Marianne Ubaleht, Delfi

Kommentaarid puuduvad