Valter Soosalu: kõigepealt pean enda eest seisma!

Seitsmesed

Värske Kroonika kirjutab andekast noorest dirigendist ja tänavuse näosaate osalejast Valter Soosalust.

„Eeldada, et keegi teine mõtleb täpselt nii nagu sina, ja siis imestada, kui ta selle vastu eksib, on tüüpiline viga, mida tehakse,“ arutleb Valter Soosalu. Saates „Su nägu kõlab tuttavalt“ vaatajaid oma paroodiatega rabanud Soosalu üllatab ka oma mõttemaailmaga!

Suvepäev kümmekond aastat tagasi. Valter on kolmteist ja niidab maal vanavanemate juures muru. „Lapsed ei laula niisuguseid laule!“ ahhetas Lia Laats filmis „Siin me oleme“. Valter laulab niidumasina taga Tom Jonesi lugu „Sex Bomb“. Valteri vanaisa, kes seda juhtumisi pealt kuuleb, on pisarateni liigutatud – poiss laulab lihtsalt nii ilusti!

Nüüd, näosaates, teeb Valter oma paroodiaga puhta töö – Tom Jonesi teine hitt „Delilah“ aitas ta juba esimeses saates võidule.

„Vanaisa kuulis tookord lihtsalt ilusat häält,“ ütleb Valter Soosalu (25), muhelus suunurgas, aastaid hiljem ühes Tallinna kohvikus latet rüübates.

„Tõenäoliselt ei teadnud vanaisa Jonesist midagi. Tõenäoliselt ei kuulnud ta ka teksti, sest muruniiduki mootori müra oli päris korralik… Ilmselt ta kuulis lihtsalt pikki noote ja ütles, et see kõlab ilusti.“

Loe täispikka artiklit Kroonikast

Kommentaarid puuduvad