Rahvusooperi 300-liikmeline koosseis annab Peterburis etendusi

BNS

Rahvusooperi enam kui 300-liikmeline meeskond annab eeloleval nädalal Peterburis etendusi.

"Peterburi sõidab üle kolmesaja estoonlase – lisaks lauljatele, tantsijatele, orkestrile ja tehnilisele meeskonnale on seekord kaasas ka poistekoor," ütles teatrijuht Aivar Mäe pressiteate vahendusel. "Ligi 40 aasta järel taas Maria teatri lavale astuda on estoonlastele suur au ja rõõm. Peterburi elanike, teatrikriitikute ja kohaliku meedia huvi on väga suur."  

Rahvusooper Estonia viib Peterburi teatrisõpradele külakostiks Tubina balleti "Kratt" ja Händeli ooperi "Rinaldo". Lisaks on kavas galakontsert Peterburi Jaani kirikus. Etendusi dirigeerivad Vello Pähn ja Andres Mustonen, kontserti Vello Pähn ja Nikolai Aleksejev.

Tubina "Kratis" tantsivad peaosades Anatoli Arhangelski, Andrea Fabbri, Patrick Foster, Jevgeni Grib ja Marta Navasardyan. Händeli "Rinaldot", mis on ainuke sel hooajal Maria teatris mängitav barokkooper, laulavad Monika-Evelin Liiv, Mati Turi, Helen Lokuta, Rauno Elp ja Helen Lepalaan.

Kammerkontserdil soleerivad Olga Zaitseva, Helen Lepalaan, Monika-Evelin Liiv, Helen Lokuta, Rauno Elp, Andrus Haav, Andres Lemba ja Eda Peäske. Kaasa teevad rahvusooperi orkester ja poistekoor. Kavas on mitmed eesti heliloojate teosed ja parimad palad maailmaklassika varamust.

Peterburi Maria teatris antavad etendused toimuvad eeloleva nädala esmaspäevast kolmapäevani Eesti Vabariik 100 juubelipidustuste raames. Sama juubeliprogrammi raames tutvustab rahvusooper peagi oma lavastusi ka Soomes, Lätis ja Leedus.

Kommentaarid puuduvad