PÖFF hakkab festivali arendamiseks annetusi koguma

Seitsmesed

Tänavu 21. tegutsemisaastat tähistav Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF) hakkab festivali arendamiseks lisaks ettevõtete, riigi ja kohaliku omavalituse toetusele koguma ka annetusi, vahendab BNS.

"PÖFF on rahvusvaheline filmifestival ning festivali ametlikuks keeleks on inglise keel, kuid rahanappusel on seni jäänud suur osa filme eesti ja vene keelde tõlkimata. Me tahame olla oma kodupublikule lähemal, et filmide jutustatavad lood jõuaksid võimalikult veenvalt ja mõistetavalt vaatajateni," rääkis PÖFF-i direktor ja programmijuht Tiina Lokk.

Loki sõnul on eelarve seni võimaldanud tõlkida ühe kolmandiku kogu festivaliprogrammis linastuvatest filmidest kas eesti või vene keelde. "Oleme selle kohta saanud palju tagasisidet ja publiku soovil alustame järgmise aasta festivali filmide tõlkimise fondi jaoks raha kogumist. Iga filmi tõlkimine on märkimisväärne kulu, mida üksnes kõrge piletihinnaga ei kogu," selgitas Tiina Lokk. "Kui publik tuleb meie ideega kaasa, tahame arendada ka teisi tegevusi."

Alates käesolevast aastast on kõikidel soovijatel, kes peavad lugu filmikunstist ja maailma avardamisest, võimalik aidata festivali arendada, parendada ja kasvatada. Selleks saab teha annetuse märksõnaga "Toetan PÖFF-i" otse festivali kontole endale sobivas summas. Festivali saavad toetada nii eraisikud kui ettevõtted.

Kommentaarid puuduvad