Täna
23. okt
5...9
-1...8
Homme
24. okt
3...8
0...6

Meelelahutus

Õpilased kirjutasid metskitsest üle 400 luuletuse ja lühiloo

Foto: Ingmar Muusikus/Delfi
14:02 17. november 2017
Autor: BNS

Eesti Loodusmuuseumi, MTÜ Aasta Loom ja looduskalender.ee korraldatud aasta looma luulekonkursil osales tänavu kokku üle 400 võistlustöö 53 koolist ja žürii valis välja 15 kirjatööd, mille autoreid ootab preemiareis metskitse elupaikadesse.

"Osavõtt oli sel aastal suurem kui mullu - meile saabus üle 400 luuletuse ja lühiloo ning neid laekus taas koolidest üle kogu Eesti,“ ütles žüriisse kuulunud Aasta looma kodulehe toimkonna liige Helen Arusoo. „Tase on tõusnud, luuletused olid tugevamad. Seda ilmselt ka seetõttu, et sel aastal olid paljud õpetajad eeltöö ära teinud - meile ei saadetud mitte kõigi õpilaste töid, vaid nendest oli juba valik tehtud."

Konkursile saadetud tööde seas oli nii klassikalisi luuletusi, haikusid, lühijutte, fantaasiajutukesi kui ka mõistatusi. Sisulise külje pealt hindas žürii lugude sujuvust, aga ka metskitse elu puudutavate faktide tõesust. "Kui mõnes lühiloos leiti metsa alt talvel pisike tähniline külmetav talleke, siis pidime loo kõrvale jätma. Samuti jäid kahjuks kõrvale näiteks need lood, kus jahimeest kirjeldati kurja mehena," rääkis Arusoo.

"Üldiselt oli aga väga suurt eeltööd tehtud ja eriti tegi rõõmu metskitse vanema nime - kabra - kasutamine väga paljudes luuletustes. Nime "kaber" ausse tõstmine on olnud üks meie eesmärke tänavuse aasta looma tutvustamise juures," ütles Arusoo.

"Ja eraldi tahaksime taas tänada kõiki õpetajaid, tänu kellele kõik need luuletused meieni jõudsid," ütleb Helen Arusoo. "Ilma õpetajate tugeva juhendamiseta poleks nii rikkalikult luuletusi loodud, seetõttu soovime ka tublimate koolide õpetajad auhinnareisile kaasa võtta."

Parimate tööde autoritele ning aktiivsematele õpetajatele on auhinnaks välja pandud reis kitse põnevamatesse elupaikadesse Tallinna lähistel. Lisaks premeerib loodusmuuseum parimaid kirjutajaid meeleolukate muuseumikülastustega.

Auhinnatud töödega saab lähiajal tutvuda loodusmuuseumi Facebooki lehel, aasta looma kodulehel  ning portaalis looduskalender.ee . Metskitsede tegemistel saab aga silma peal hoida metskitse aasta kodulehel ning metskitsekaamera vahendusel .


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob oktoobrikuu Sinu tähemärgile?