Teater NO99 pälvis Roomas Euroopa teatri “Oscari”

Seitsmesed

Teater NO99 sai Roomas pühapäeval kätte maailma ühe olulisema teatripreemia Euroopa Teatri Auhinna, mida on võrreldud teatrimaailma Oscariga, teatas teatri turundus- ja kommunikatsioonijuht Kätlin Sumberg, vahendab BNS.

Teater saabus Rooma juba esmaspäeval, kuna auhinnaga seotud üritused kestavad terve nädala. Kolmapäeval anti sadadele inimestele külalisetendus lavastusega "NO43 Kõnts", mis on osa ka Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ja Eesti Vabariik 100. sünnipäeva tähistamisest.

Päev hiljem toimus Palazzo Venezias rahvusvaheline vestlusring, kus eksperdid Euroopast, Venemaalt ja Eestist analüüsisid Teater NO99 rolli tänasel rahvusvahelisel teatrimaastikul. Esile tõsteti Teater NO99 näitlejate erakordset lavapresentsust, lavastuste poliitilisust ja poeetilisust ning väga suurt žanrilist mitmekesisust. Korduvalt jäi kõlama väide, et Teater NO99 ei kuulu enam postsovetlikku väärtusruumi, vaid esindab uut maailma ja kunsti nägemise viisi, mis on kõnekas ühtviisi nii Eestis kui ka maailmas. 

Nädala jooksul toimuvad Roomas ka teiste laureaatide külalisetendused ning vestlusringid. Pidulik auhinnatseremoonia leiab aset pühapäeval Teatro Argentinas. Elutööpreemia pälvivad Jeremy Irons ja Isabelle Huppert, Euroopa Teatri Auhinna Uued Reaalsused saavad lisaks Teater NO99-le ka Venemaa lavastaja Kirill Serebrennikov ning Susanne Kennedy, Jernej Lorenci, Yael Ronen ja Alessandro Sciarroni.

Teater NO99 sõitis auhinnagalale ja andis etenduse EV100 pidustuste ja Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames.

Kommentaarid puuduvad