„Klassikokkutulek 2“ purustas avanädalavahetuse vaatajarekordi

Seitsmesed

"Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” tõi kinodesse 49 432 külastajat, kes jätsid avanädalavahetusel kinokassadesse 299 860 eurot, mida on rohkem, kui ükski kodu- või välismaine film seni ühe nädalavahetusega saavutanud on, vahendab BNS.

René Vilbre lavastatud komöödia, mille peaosades on tagasi Mait Malmsten, Genka ja Ago Anderson, esilinastus läinud nädalavahetusel pea kõikides Eesti kinodes koguni 365 seansiga. Piletikassadesse kogus film oma esimesel nädalavahetusel 299 860 eurot, mis on rohkem kui edetabeli senise esiviisiku tulemused: „Mina, supervaras 3“, „Kiired ja vihased 8“, „Kiired ja vihased 7“, „Jääaeg 5“ ning „Kariibi mere piraadid 5“. Avanädalavahetuste publikuedetabelis annab „Klassikokkutulek 2“ esimesele osale pika puuga – 2016. aasta avangu tulemus oli 33 808 kinokülastust, nüüd aga lausa 49 432.

„Esimene osa tegi kaks aastat tagasi aukartustäratavaid tulemusi. Nende valguses oli kinolevi eel suurim küsimus, kas järg suudab kinodes veel tublimalt alustada,“ kirjeldas filmi levitaja Siim Rohtla esilinastuse eelset põnevust. „Vastus selgus juba reedeks, kuna isegi eellinastused tõid kinodesse üle 16 000 inimese, müües valdava osa esimesi seansse lihtsalt välja. Nädalavahetusel oli aga kinodes juba täielik publiku masspealetung!“

Filmi produtsent Kristian Taska on jalgadega hääletanud publikule südamest tänulik ja ütles, et kogu tiim tegi filmi suure armastusega. „Eesmärk oli hoida kvaliteet kõrge!“

Arteri kriitik Kristina Herodes annab filmile neli tärni viiest. „Kogu süžee on nii ettearvamatu, et järgmist vallatut kurvi pole võimalik ette näha. Ja naljaga on sama lugu – ta tuleb ja lajatab sulle kulbiga kuklasse hetkel, mil sa seda üldse ei oota.“ Herodes kiidab ka hea keemiaga keskset kolmikut. „Ago Anderson, Mait Malmsten ja Henry Kõrvits on nii sümpaatsed, et lihtsalt pead neile kaasa elama. Ja päris tihti ka kaasa tundma. Need omavahel jagelevad, kontrastsed, värvikad ja võimendatud komöödiakarakterid on elust enesest võetud,” ütles Herodes.

„Kui teile esimene „Klassikokkutulek“ meeldis, siis minge teist ka vaatama,“ soovitas Postimehe filmikriitik Hendrik Alla ning tunnustas eraldi „Klassikokkutuleku“ stsenarist Martin Algust. „Mis puutub Alguse kirjutatud dialoogi, siis olen seda imetlenud juba tema telesarjades. Mitte keegi nii ju päriselt ei kõnele, kuid ekraanil mõjuvad need killud orgaaniliselt ja naljakalt. Mulle meeldis, et kui jämekoomilisem osa naljadest tehti peamiselt visuaalsel tasandil, siis teksti jäi piisavalt peenematel tasanditel mängivat huumorit.“

Filmi “Klassikokkutulek 2” produtseerinud Taska Film on tootjafirmaks kõigi aegade kolmele menukaimale Eesti filmile, milleks on “Klassikokkutulek”, “Nimed marmortahvlil” ja “1944”.

Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Forum Cinemas, TV3, Olympic Casino, Tridens/Jägermeister, Neste Eesti, TS Laevad, Silberauto, Mosaic, Valio, Goldwell, Make Up For Ever Eesti, Cramo ning MTÜ Visit Saaremaa koostöös ettevõtetega Arens Ehitustööd, Klotoid ja Saaremaa Lihatööstus. Filmi levitab taas VaataFilmi, kes on ühtlasi ka filmistuudiote Paramount ja Universal ametlik esindaja Eestis.

„Klassikokkutuleku“ kolmas osa jõuab kinodesse 1. veebruaril 2019. aastal.

Kommentaarid puuduvad