Täna
22. juun
14...20
10...15
Homme
23. juun
15...20
7...13

Meelelahutus

Eesti ei saanud kokandusvõistluse Bocuse d’Or avavoorust edasi

10:51 13. juuni 2018
Autor: Seitsmesed
Allikas: BNS

Eesti kokkade võistkond ei pääsenud kokandusolümpiaks tituleeritud võistluse Bocuse d’Or teisipäeval peetud eelvoorust edasi, vahendab BNS.

"Eestil ei õnnestunud sel korral finaali pääseda, jäädes 20 osaleja seas teise kümnesse," teatas võistkonna esindaja Itaaliast, kus võistlus peeti.

Torinos toimunud Euroopa eelvooru võitis Norra, teise koha sai Rootsi ja kolmas oli Taani. Parima abikoka auhinna pälvis Itaalia ning eripreemiad said Prantsusmaa taldriku eest ja Soome kandiku eest. Lisaks esikolmikule, pääsesid teise vooru, ehk jaanuaris 2019 Lyonis toimuvale finaalvõistlusele veel Soome, Prantsusmaa, Belgia, Ungari, Island, Suurbritannia ja Itaalia.

"Meie kokad on väga tublid. Osalus sellise tasemega võistluse Euroopa voorus on Eestile juba suur au," ütles võistluste eestvedaja Eestis Vladislav Djatsuk. "Suur heameel on Skandinaavia riikide üle, nemad juhivad praegu maailma toidumaailma trende. Tõelised meistrid," lisas Djatsuk ja kinnitae, et Eesti püssi põõsasse ei viska ning proovib järgmisel korral tulemust parandada. Djatsuk avaldas suurt tänu kõigile, kes Eesti tiimile toeks ja abiks olnud.

Eestit esindas võistlustel Pavel Gurjanov, tema abikokk oli Martin Kasperovits, mõlemad töötavad restoranis Bordoo. Meeskonda kuulusid veel organisatsooni president Vladislav Djatsuk restoranist Mon Repos, aupresident Dimitri Demjanov restoranist Gloria, treener Dmitri Haljukov restoranist CRU, tehniline treener Emmanuel Wille restoranist Olde Hansa, tugimeeskond Heidi Pinnak restoranist Sume ja Dmitri Rooz restoranist Farm.

Gurjanov ütles enne võistlust, et kavatseb oma töös kasutada palju Eestile iseloomulikke toiduaineid - kõrvitsat ja kukeseeni, karulauku pesto jaoks ning menüüs on ka kapsarullid.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!