Andrea Bocelli annab taasiseseisvumispäeval Tallinna lauluväljakul suurejoonelise kontserdi

Seitsmesed

Järgmise aasta 20. augusti õhtul esineb Tallinna lauluväljakul maailma armastatuim tenor Andrea Bocelli. Tenori etteaste saab olema suurejooneline, sest kavas on nii klassikalise muusika pärlid kui ka Bocelli kõige populaarsemad lood. Tegemist on Bocelli ainsa välikontserdiga Baltimaades.

Itaalias, Pisa piirkonnas sündinud Andrea Bocelli on maailma armastatuim klassikatäht. Andrea Bocelli suurim hitt koostöös Sarah Brightmaniga “Con Te Partirò” või inglise keeles “Time To Say Goodbye” on üks enim müüdud singleid läbi aegade. Itaallane on müünud üle 80 miljoni plaadi, laulnud paavstidele, presidentidele, kuninglikele perekondadele ning esinenud maailma kõige mainekamates kontserdisaalides ja ooperimajades. Superstaar Bocelli on tuntud ka kui “neljas tenor”.

Üle 14 aasta annab Bocelli 26. oktoobril välja oma uue albumi “Si”, mis on pühendatud armastusele, usule ja perekonnale. Samal päeval tulevad müüki ka Tallinna kontserdi piletid. Plaat on salvestatud Itaalias ja selle produtseeris legendaarne Bob Ezrin, kes on teinud koostööd Pink Floydi ja Lou Reediga. Albumi esimene singel on juba avalik ja see kannab pealkirja “Fall on Me”. Singlil laulab koos isaga Andrea Bocelli poeg Matteo. Vaid loetud päevadega saavutas laul tohutu populaarsuse, praeguseks on seda videokeskkonnas vaadatud üle 17 miljoni korra.

Eestis toimuv Andrea Bocelli kontsert on oma tehniliste lahenduse poolest erakordne. Kontserti korraldava Monster Music OÜ tegevjuhi Tanel Sammu sõnul on artisti tehniliste soovide list ülikeeruline ja ületab kõik seni nähtu. Bocelli kontserte Euroopas teenindava Eventech OÜ esindaja Raul Jürgensoni sõnul on itaallane hetkel Euroopas tuuritavatest artistidest kõrgeimate helitehniliste nõudmistega artist. Kõrged nõudmised tagavad nauditava ja elamusterohke kontserdi.

Tallinna Lauluväljakul toimuva kontserdi hinnad algavad 63,5 eurost, mis sisaldab piletimüüja vahendustasu. Piletid tulevad kõigis Balti riikides müügile üheaegselt – reedel, 26. oktoobril kell 10.00.

Istekohtade arv on piiratud!

Kontserdi vanusepiirang on alates kuuendast eluaastast.

_____________________________________________________

Fakte Andrea Bocellist:
 

  1. Andrea Bocelli on müünud üle 80 miljoni albumi ja nomineeritud neljal korral Grammy auhinnale.

  2. Bocelli nimetati 1998. aastal People’s Magazine’i poolt üheks maailma ilusaimaks inimeseks.

  3. Celine Dion on öelnud, et kui jumalal oleks lauluhääl, siis see kõlaks nagu Andrea Bocelli.

  4. Andrea Bocelli on märgitud „Guinnessi rekordite raamatusse“ albumiga „Sacred Arias“, kui saavutas samaaegselt esikohad kõigis USA klassikamüügitabelites.

  5. 2006. aastal kaasati Andrea Bocelli oma tähega Hollywoodi kuulsuste alleele „Hollywood Walk of Fame“.

  6. Andrea Bocelli on tänaseks salvestanud 15 stuudioalbumit nii klassika kui ka popmuusika žanrites, nende hulgas kolm parimate lugude kogumikku ja üheksa täispikka ooperit. Bocelli on tuntud kui artist, kes toob klassikalise muusika rahvusvahelistesse muusika tabelitesse.

 

 

Kommentaarid puuduvad