Linkin Park tuli välja albumiga „One More Light Live“ 

Marko Tiidelepp

Linkin Park on bänd, kelle muusikat hindavad kõrgelt nii hiphopi sõbrad kui ka käredamat muusikat nautivad kuulajad. Ansambli debüütalbum „Hybrid Theory“ oli 2001. aasta enimmüübinud plaat (14 miljonit eksemplari) terves maailmas.

Tänaseks on Linkin Park kokku müünud üle 70 miljoni plaadi. Lisaks on meestele taskus mitu Grammy auhinda (aastast 2002 ja 2006). 

Linkin Park pandi kokku MC/laulja Mike Shinoda väikeses kodustuudios, mis asus tema magamistoas. Mike ja kitarrist Brad Delson lindistasid bändi esimese loo juba 1996. aastal. Sõbrad läksid koos ka keskkooli, kus tutvusid bändi trummari Rob Bourdoniga.

Pärast keskkooli siirdus Shinoda õppima Art Center kolledzisse Pasadenas. Seal tutvus ta DJ Joseph Hahn’iga. Samal ajal õppis Delson UCLA’s, kus jagas ühikatuba bassimees Dave „Phoenix“ Farrelliga.

Linkin Park on teatavasti kuueliikmeline bänd. Viis meest on üles loetud, keegi on justkui puudu. Viimane tükk mosaiigist oli laulja Chester Bennington, kes oli pärit Arizona osariigist ja alustas plaatide lindistamist juba 16-aastaselt.

„Kui ma olin kaheaastane, siis jooksin ringi ja laulsin ansambli Foreigner laule,“ meenutas Chester. „Alates sellest hetkest, kui rääkima hakkasin, ütlesin kõikidele, et minust saab laulja!“

Kuid tänaseks on asjalood hoopis teised, sest Chester Bennington lahkus kahjuks meie seast vabatahtlikult eelmisel aastal.

„One More Light Live“ on Linkin Parki kolmas live-album, mis avaldati eelmise aasta detsembris ja see lindistati One More Light kontsertturneel Euroopas. See on ühtlasi ka ansambli esimene plaat pärast laulja Chester Benningtoni surma.

Linkin Park alustas seda turneed 6. mail 2017 Buenos Aireses, Argentiinas Maximus Festivalil. Pärast seda mängiti veel kolm korda Lõuna-Ameerikas (Tsiili, Peruu, Brasiilia), kuni mindi tagasi USAsse, kus tehti mõned promoshow’d ja esineti saates Jimmy Kimmel Live!

Edasi liiguti Euroopasse, kus anti 17 kontserti. Algas see Pariisis, Prantsusmaal 9. juunil 2017, kus toimus Donwload festival. Esineti ka Prahas (Aerodrome festival), Berliinis, Krakowis (Impact festival), Monzas (Independent Day festival), Amsterdamis, Madridis (Donwload festival), Sopronis (Volt festival), Norrköpingis (Bravalla festival), kahel korral Londonis ja mujal. Viimaseks mänguks jäi esinemine Birminghamis 6. juulil. 

Linkin Parkil oli plaan esineda ka Manchesteris, kuid seal ei saadud soovitud kontsertpaigas mängida, kuna see oli kahjustatud terroristide rünnaku poolt, mis toimus Ariana Grande kontserti ajal, kus hukkus 23 inimest, ja vigastada sai üle 500 muusikasõbra!

Seetõttu naases ansambel jällegi USAsse, kust 20. juulil tuli kurb uudis, et Chester Bennington on sooritanud enesetapu. Ansambel andis teada, et seoses sellega jääb ülejäänud kontsertturnee kahjuks ära, sest planeeritud olid esinemised 26 korral USAs, kolmel korral Kanadas ja kolmel korral Jaapanis, Chibas.

Eks see kord sedasi ole, et lauljad, muusikud lahkuvad meie hulgast, kuid nende muusika ja esitused jäävad, mistõttu on kindlasti paljudel Linkin Parki muusika sõpradel ja fännidel just selle albumiga vahva võimalus kuulata bändi viimast kontsertturneed koos Chester Benningtoniga.

Kontsertplaadil on kokku 16 laulu, millest pooled on albumi „One More Light“ lood ja ülejäänud kaheksa on nende tuntud lood erinevatest aastatest, vanim neist „In the End“ (2001).

Kui albumit kuulata ja lugusid jälgida, siis hakkad vägisi mõtlema ja uurima, kas neis lugudes, esitustes võiks olla mingi sõnum, miks Chester Bennington endalt elu võttis. Keeruline vastata. On ju Linkin Parki seni viimane album „One More Night“ üsna nukrameelne ja suisa rahulik, kui võrrelda seda ansambli algusaastate plaatide ja lugudega. Kontsertil on palju rahulikke lugusid, kuid loomulikult ka hea minekuga ehedaid Linkin Parki hitte. Kontsertplaate on alati väga huvitav kuulata, sest siin on kuulda publiku reaktsioone, tundeid, seda, kuidas publik kaasa laulab ja möllab. Täpselt nii on ka selle albumiga.

Lugude list on alljärgnev, ja usun, et kõik selle ansambli sõbrad leiavad siit endale midagi:

„Talking to Myself“ (2017)

„Burn It Down“ (2012)

„Battle Symphony“ (2017)

„New Divide“ (2009)

„Invisible“ (2017)

„Nobody Can Save Me“ (2017)

„One More Light“ (2017)

„Crawling“ (2001)

„Leave Out All the Rest“ (2008)

„Good Goodbye“ (2017), kaasa teeb ka briti grime’i ja hiphopi artist Stormzy

„What I’ve Done“ (2007)

„In the End“ (2001)

„Sharp Edges“ (2017)

„Numb“ (2003)

„Heavy“ (2017)

„Bleed It Out“ (2007)

 

Kuula albumit SIIT!

 

 

 

Kommentaarid puuduvad