Rae Morris tuli välja albumiga „Someone Out There“

Marko Tiidelepp

Rae Morris on briti laulja ja laulukirjutaja, kes selle aasta 2. septembril saab 26-aastaseks. Üsna noor ja uus artist, kes avaldas debüütalbumi „Unguarded“ 2015. aastal.

Rae Morris sündis Blackpoolis ja hakkas õppima klaverimängu juba 4-aastaselt. Koolis õppis ta süvendatult muusikat ja näitekunsti, ta on töötanud mõnda aega ka ettekandjana, nagu paljud teisedki tulevased lauljatarid.

Tema debüütsingel „Don’t Go“ ilmus 2012. aasta märtsis ja seda sai kuulda ka telesarjas „Skins“. Seejärel ilmusid kolm EP’d ja pääses kontsertturneele paljude teiste noorte artistidega, näiteks Bombay Dance Club, Lianne La Havas, Noah and the Whale ja Tom Odell. Rae Morris laulis kaasa ka kolmes Bombay Dance Clubi loos, mis ilmusid ansambli albumil „So Long, See You Tomorrow“ (sh hittlugu „Luna“). 2014 kirjutas ja lõi kaasa Rae Morris ka Clean Banditi laulus „Up Again“. Samal aastal oli laujatar soojendusartist suurepärase George Ezra Euroopa-turneel.

2014 avaldas Rae Morris singlid „Do You Even Know?“, „Cold“ (koos Fryars’iga) ja „Closer“. Seejärel alustas ta tööd debüütalbumiga „Unguarded“. Plaat valmis peamiselt Los Angeleses koostööd produtsent Ariel Rechtsaidiga, kes teinud koostööd Madonna, Usheri, Adele, Kylie Minogue, U2 jpt. Ka Rae Morrise debüütalbum oli igati edukas ja debüteeris brittide plaadimüügitabeli kohal number 9!

2015. aastal lõi Rae Morris kaasa moefirma Boohoo telereklaamis, milles sai kuulata ka tema lugu „Love Again“. Samal aastal lõi lauljatar kaasa ka briti laulja Sivu laulus „The Nile“. Lauljatar esines ka paljudel muusikafestivalidel, näiteks Bestivalil, kuid ka Glastonburys.

2015. aasta lõpus alustas Rae Morris tööd oma teise plaadiga „Someone Out There“. Seekord oli abiks briti art pop artist Fryars. Lauljatar kinnitab, et teine album pidi tulema oluliselt elektronilisem kui debüütalbum ja siinkohal võin kinnitada, et see on tõepoolest nii, kuid see on hiilgama hea elektrooniline muusika, mis kuulaja kindlalt kuulama paneb, sest siin on suurepäraseid saunde ja geniaalseid leide. Albumilt on ilmunud ka juba mitu singlit, millest edukamad kindlasti „Reborn“, „Do It“, „Atletico (The Only One“), „Push Me to My Limit“ ja „Lower The Tone“.

Rae Morris teine stuudioplaat „Someone Out There“ on hiiglama põnev popiplaat. See on justkui popiplaat, kuid see on eksperimentaalne popiplaat, sest Rae Morris ja Fryars julgevad katsetada väga põnevate saundide ja harmooniatega. Ühel hetkel tundub, et lugu jääb seisma, kuid hetk hiljem hakkab see kasvama ja muutub võimsaks, et järgmisel hetkel jällegi rahuneda (plaadi avalöök „Push Me To My Limit“, milline põnev hääl on Rae Morrisel ja ma vägisi leian ennast mõttelt, et siin on miskit, mis tuletab mulle meelde meie enda Kerli Kõivu).

NewMusicalExpressis ütleb Jamie Milton ilusasti, et see on popmuusika, mis liigub sügavustees, sukeldub tundmatusse, see on popp, mis puudutab ja „murrab“.

Kindlasti on hääleliselt Rae Morrisel sarnaseid jooni Kate Bush’iga (nt. lugu „Atletico (The Only One)“. Kummitusliku ja lihtsa, kuid meeldejääva refrääniga on lugu „Do It“, laulus „Reborn“ laulab Rae Morris, et need on uued algused ja nii tundubki olevat, sest sellel plaadil on tavapärane poppmuusika viidud üsna uuele tasemele. Hämmastavalt ägedaid ja kosmilisi süntesaatorihelisid kuuleb laulus „Wait For The Rain“. Kui paljudes lugudes on sügavust, kübe isegi melanhooliat ja nukrameelsust, siis näiteks „Dip My Toe“ on üdini positiivne. Paljudes lugudes on palju põnevaid klahvpille ja süntesaatoreid, siis näiteks plaadi nimiloos „Someone Out There“ piisab ka klaverist ja laulust ning mõnest vahvast saundist (see on ühtlasi ka minu lemmiklugu sellelt plaadilt).

Ilusa lõppakordi paneb albumile lugu „Dancing With Character“.

Siinkohal pean olema nõus paljude muusikakriitikutega mujal maailmas, et „Someone Out There“ „töötab“ suurepäraselt, see on mõnus, lõbus, tõeline popiplaat, igati vägev üllatus selle aasta algusesse.

Kuula albumit SIIT!

 

 

Kommentaarid puuduvad