Trad.Attack! sai EAS-ilt 49 000 eurot festivalidel osalemiseks

Seitsmesed uudised

Eesti folgibänd Trad.Attack! sai Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt 49 000 euro suuruse toetuse tänavu ja järgmisel aastal erinevatel festivalidel osalemiseks, eesmärgiks on edendada bändiliikmete karjääre.

"Osaleme alates sellest sügisest kõikidel olulistel showcase-festivalidel, millest hakkab hargnema meie karjäär välisriikides," ütles bändi laulja Jalmar Vabarna. "Oleme varem ka kultuurkapitalilt toetust saanud," lisas ta.

"Esimene showcase on juba septembris Brasiilias, Hispaanias on showcase Womex oktoobris, mis on kõige olulisem üldse, jaanuaris Ühendkuningriigis, kevade poole on neid veel," sõnas Vabarna.

Projekti kogumaksumus on 70 000 eurot, millest 21 000 eurot moodustab omaosalus.

Toetust sai Vabarnale kuuluv Folk Massidesse OÜ EAS-i toetusmeetme "Loomemajanduse valdkondades tegutsevate ettevõtete ekspordivõime arendamise toetamine" raames.

Folk Massidesse OÜ eelmise aasta käive oli 90 000 eurot ja kasum 2827 eurot. Ettevõttes töötas möödunud aastal keskmiselt kaks inimest, kelle summaarne palgakulu oli kokku 1820 eurot. Kuine keskmine palgakulu inimese kohta oli seega 75,8 eurot.

Kommentaarid puuduvad