Homme
23. okt
5...9
-1...8
Ülehomme
24. okt
3...8
0...6

Muusika

Fever Ray annab järgmisel aastal Vilniuses Baltikumi ainsa kontserdi

Foto: Pressimaterjalid
12:15 13. november 2017

Rootsi elektroonilise duo The Knife karismaatiline naispool Karin Dreijer Andersson, muusikasõpradele tuntud kui Fever Ray üllitas oktoobri lõpus pärast kaheksa-aastast pausi oma teise kauamängiva “Plunge“. Kriitikute poolt soojalt vastu võetud üllatusalbumile järgneb uuel aastal Euroopa tuur, mille raames artist 2. märtsil Vilniuses, Kompensa kontserthallis üles astub.

Laiemale avalikkusele ajaloolise draamaseriaali Viikingid soundtracki autorina tuntuks saanud Fever Ray on lavalaudadest viimase kümnendi jooksul hoidnud. Areenile tagasitulekule vihjas nädalapäevad enne albumi digireliisi välja antud singel “To The Moon and Back“. Albumilt, mis on füüsilisel kujul kättesaadav alles tuuri alguses, leiab ühtekokku 11 helirida.

Täna kõikides muusika platvormides digitaalselt kättesaadav “Plunge“ on võrreldes Fever Ray eelmise albumiga ausam ning otsekohesem. Artisti kodustuudios salvestatud album on varasema kõrval elektroonilisem ja rikkalikuma helipildiga ning autori kirjapandud lüürika kompab erootiliste ja teravate väljaütlemistega aeg-ajalt sündsuse piire. „Sind oleks justkui külma vette lükatud. Ja jõuad nüüd õhku ahmides veepinnale,“ kirjeldab muusikakriitik Emily Mackay värsket helikandjat.

Fever Ray annab Baltikumi ainukese kontserdi uuel aastal, 2.märtsil Kompensa kontserthallis, Vilniuses. Eelmüügipileteid on võimalik alates kolmapäevast soetada SIIT. Lisainfo Facebookist. Lisainfo Facebookist.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob oktoobrikuu Sinu tähemärgile?