Tallinn Music Week avalikustas juubelifestivali esimesed artistid

Seitsmesed

Tänavu 2.–8. aprillil juba kümnendat korda toimuv uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) kuulutas välja esimesed muusikaprogrammi artistid, vahendab BNS.

Terve nädala kestva TMW juubelifestivali tuumaks on ettevõtluskonverents Kultuurikatlas ning kolmel õhtul Tallinna klubides ja kontsertsaalides toimuvad muusikaüritused, kus astub üles ligi 250 artisti kogu maailmast. Praeguseks on kavasse kinnitatud 67 esinejat 18 riigist.

“Just sama palju ehk 67 artisti astus üles meie kõige esimesel festivalil aastal 2009,” kommenteeris TMW muusikaprogrammi juht Raimond Põldmaa. “Tänavu toimub festival juba kümnendat korda ning palju on muutunud esimesest festivalist alates, mil veel keskkooli lõpuklassi õpilasena nägin klubis Hollywood oma toonast lemmikut, Soome bändi Disco Ensemble. Uskumatu, ent nad olid üks vaid kahest välisesinejast kogu TMW kavas. Tänaseks esineb meil artiste enam kui 30 erinevast riigist üle kogu maailma,“ lisas Põldmaa.

Eesti artiste on praeguseks kavasse kinnitatud 27, juba tuntud nimedest tulevikumuusika suunanäitajateni. Teiste seas astuvad lavale folgistaarid Trad.Attack! ja Mari Kalkun, üleilma tantsupõrandaid raputav trummi ja bassi tegija Indivision, Briti netiraadio Severn FM "Aasta Bluusimees 2017" Andres Roots koos trummar Anneli Kadakaga, peagi USA plaadimärgi Wharf Cat alt oma debüütalbumi üllitav shoegaze´i bänd Holy Motors ning  ülemöödunud aasta TMW artistiauhinna laureaat I Wear* Experiment. Eesti Raadio Laste Laulustuudio mudilaskoor esitab spetsiaalse kava koos Curly Stringist tuntud Eeva Talsiga. Astraalsete helide ja rütmiliste meeleolude ristteil seikleb Avarus Trio, house´i ja sügav-elektroonika meistriklassi näitavad Ajukaja & Andrevski ning Neuronphase,  eksperimentaalse death metali tasandeid avab Neoandertals. Põnevatest noorematest tegijatest on kavas teiste seas Tallinna imelisimate ööolendite esindaja Florian Wahl, tüdrukute räpiduo HOAX ning äsja ühise täispika albumiga välja tulnud KKPalmy ja Mick Mooni träpi ja happepopi duo.  

Oma lavasid esitlevad taas TMW kaaskorraldajad Raadio 2, Viljandi Pärimusmuusika Festival, Üle Heli festival, Manka Boutique Pop Festival, World Clinic, Intsikurmu Festival, Weekend Festival, Estonian Funk Embassy, Live Nation Baltics, Fenno-Ugria, Vene Teater, Damn.Loud agentuur koostöös Soome Tuska metalfestivaliga, samuti lõunanaabrite Positivus Festival koos I Love You Records plaadileibliga. Taas on festivali kavas ka hiphopi ning d’n’b õhtud. Kahel õhtul on kavas festivali esitleja Telia eriprogramm, mida saab Telia vahendusel ka veebis otse- ning järelvaadata.

TMW 2018 kavasse kinnitatud artistid:

Ajukaja & Andrevski Eestist
Aleksei Taruts Venemaalt
Alex Kelman Venemaalt
All Day Long Lätist
Andres Roots & Anneli Kadakas Eestist
Arlo Maverick Kanadast
Avarus Trio Eestist
Axel Thesleff Soomest
Battle Beast Soomes
ckh9dh44 Suurbritanniast
D/troit Taanist
Democide Eestist
Devlsy Leedust
Dew8 Eestist
EiK Eestist
Electronic I Leedust
Evestus Eestist
Florian Wahl Eestist
Franjazzco Austriast
Fula Express Iisraelist
Garbanotas Bosistas Leedust
Gee Eestist
GNUČČI Rootsist
Helhorse Taanist
HOAX Eestist
Holy Motors Eestist
I Wear* Experiment Eestist
Indivision Eestist
Kalàscima Itaaliast
Kammerkoor Collegium Musicale Eestist
Karpov Not Kasparov Rumeeniast
KKPalmy x Mick Moon Eestist
Kytami Kanadast
Lauri-Dag Tüür Eestist
Liblikas Eestist
Malneirophrenia Islandilt
Mari Kalkun Eestist
Miseria Ultima Soomest
Mongooz and the Magnet Ungarist
Mörk Ungarist
Neoandertals Eestist
neuronphase Eestist
Nikolajev Eestist
Ouu Eestist
Pekko Käppi & K:H:H:L Soomest
Perttu Saksamaalt
Piwai Ameerika Ühendriigist
Pocket Knife Army Hollandist
Pohjonen Alanko Soomest
Pom Poko Norrast
Raadio Laste Laulustuudio mudilaskoor & Eeva Talsi Eestist
Rahvusooper Estonia noormeestekoor Eestist
Rüüt Eestist
Soyuz Valgevenest
Stanislavskiy System Venemaalt
Stillhead Suurbritanniast
Suzi Wu Suurbritanniast
Tekstur Venemaalt
The Cool Quest Hollandist
The Grand Astoria Venemaalt
The Karovas Milkshake Venemaalt
The Magnettes Rootsist
The Toasters Ameerika Ühendriigist
Thing Eestist
Trad.Attack! Eestist
Walrus Kanadast
ZRN Taanist

Kommentaarid puuduvad