Julie Bergan avaldas albumi nimega „Turn On The Lights“

Marko Tiidelepp

Norrast on ikka ja alati tulnud vahvaid artiste, kes esitanud mõnusat poppi, no näiteks A-Ha, Alexander Rybak, Lene Marlin, M2M, Maria Mena, Trine Rein, Ylvis jpt. 

Julie Bergan on samuti Norrast. Ta on noor lauljatar ja laulukirjutaja, kes selle aasta 12. aprillil saab 24-aastaseks ja ta alustas soolokarjääri kolm aastat tagasi.

2012 lõi ta külalisartistina kaasa Norra popiduo Cir. Cruz hittloos „Supernova“, mis oli sel aastal Norras väga populaarne ja mängitud lugu. Aasta hiljem kirjutas Julie Bergan koos Ben Adamsi ja Sara Skjoldnesiga laulu „Give a Little Something Back“ ning lõi kaasa Eurovisioni lauluvõistluse Norra eelvoorus, kuid eelvoorust selle lauluga siiskim ei jõutud.

2013. aasta lõpus (kohe pärast keskkooli lõppu) sõlmis noor lauljatar lepingu plaadifirmaga Warner Music ja 2014. aasta alguses ilmus tema singel „Younger“.

Rahvusvahelist tuntust saavutas Julie Bergan 2016. aastal, kui ilmus singel „Arigato“, mis oli edukas nii Norras kui ka Rootsis ja mujalgi Põhjamaades. Samal aastal kandideeris toosama laul Norra Grammy-auhinnale (Spellemann). Samal aastal nimetas Norra Laulukirjutajate Liit noor lauljanna aasta parimaks uustulijaks. Samal aastal esines Julie Bergan soojendusartstina nii Jess Glynne’i kui ka Justin Bieberi Norra kontsertitel (Bieberi soojendusartist oli Julie Bergan ka kontsertitel Hispaanias).

„Turn On The Lights“ on lauljatari debüütalbum ja tegelikult igati korralik ja sisukas popiplaat. Tema muusikat on lahterdatud popiks, R&B’ks, elektrooniliseks muusikaks, dance-popiks ja hiphopiks. Igal juhul on tegemist igati noorusliku ja noortepärase popmuusikaga, mis praegu maailmas on väga menukas. Ka Julie Bergani laulud on ju lihtsad, kuid need on rütmikad, kaasakiskuvad, lihtsate viisidega, mis jäävad kergesti meelde, palju on helisid, mis ennast kordavad, kuid need hakkavad kuulajat „kummitama“. Mitmed albumi lood, nt. „Guilt Trip“, „Turn On The Lights“, „Incapable“, „Arigato“ on singlina ilmunud ning Norra raadiojaamades ka korralikult eetriaega saanud. Loomulikult piilub Julie Bergan ka Euroopa poole ja ma usun, et tal on läbilöögivõimet ka Euroopad, sest tal on lahe ja jõuline hääl, kuid ta suudab edasi anda ka vaiksemaid ja rahulikumid laule, kui on vaja laulda vaikselt ja rahulikult, ta on suurepärane ja energiline esineja, kes on tugev ka live’is ja ka suurel areenil ning tema lauludes on hitiainest palju, nendes on särtsu, head minekut, kuid ka ka selliseid, mis on rahulikumad ja panevad ennast kuulama ning kaasa mõtlema. Usun, et ka see on väga oluline näitaja, et Spotifys on Julie Bergani striimitud juba üle 160 miljoni korra.

Kuula albumit SIIT!

Kommentaarid puuduvad