Vaata! TV3 ilmakokad katsetasid restoran Babuljas pliinide valmistamist – lisatud retseptid 

ANNELY ADERMANN

Kõik me naudime suveajal võimalust piknikule minna, kuid see tähendab, et kaasa on vaja võtta maitsev söök. Meie ilmatüdrukud Liis ja Siret soovitavad piknikukorvi sättida pliinid, mille  küpsetamist nad  teilegi õpetavad. Pliinide retseptid on nähtavad uudised.ee lehel.

Pliinide retsepte vaata siit:

TATRAJAHUPLIINID (retseptist tuleb 10 pliini):

Koostisosad: 500 g piima, 2 muna, 25 g pärmi, 200 g tatrajahu, 10 g soola, 40 g suhkrut, 50 g võid

Eralda munavalge kollasest ja sulata pärm suhkruga. Kuumuta piim 60 kraadini ning sulata 2/3 võist ja vala mõlemad pärmi-suhkru segule. Lisa sool ja munakollane ning sega läbi. Sõelu tainasse pidevalt segades tatrajahu. Vahusta munavalge eraldi pehmeks vahuks ja voldi spaatlit või puulusikat kasutades tainasse. Jäta tainas toasooja kerkima u 1,5 tunniks ja oledki valmis küpsetama.
Aja pann kuumaks, küpseta pliine võis 1 minut mõlemalt poolelt keskmisel kuumusel ning pane ahju 200 kraadi juures 4 minutiks järelküpsema. Serveeri pliine meelepärase soolase või magusa kattega.

Parim küpsetusviis on malmpanniga, kuid tainas toimib ka tavapannil küpsetades väikeste kookidena (mitte ülepannikoogina) hästi. Pliinid vormuvad ise.

HAPUPIIMAPLIINID (retseptist tuleb 10 pliini):

Koostisosad: 500 g hapupiima, 3 muna, 10 g pärmi, 500 g jahu, 10 g soola, 50 g suhkrut, 50 g võid

Sulata pärm suhkruga, lisa muna ja sool ning löö segu kergelt vahtu. Lisa hapupiim ja sega. Sulata 2/3 võikogusest ning kalla soojana tainamassi, sõelu kogu aeg segades tainasse jahu, kuni saad ühtlase massi. Jäta tainas toasooja kerkima u 1,5 tunniks.

Aja pann kuumaks ja  küpseta pliine võis 1 minut mõlemalt poolelt keskmisel kuumusel. Seejärel pane ahju 200 kraadi juures 4 minutiks järelküpsema. Serveeri pliine meelepärase soolase või magusa kattega.

KALJAPLIINID (retseptist tuleb 10 pliini):

Koostisosad: 500 g kalja, 3 muna, 10 g pärmi, 500 g jahu, 10 g soola, 10 g suhkrut, 50 g võid

Sulata pärm suhkruga, lisa muna ja sool löö segu kergelt vahtu. Lisa kali ja sega. Sulata 2/3 võikogusest ning kalla soojana tainamassi, sõelu kogu aeg segades tainasse jahu, kuni saad ühtlase massi. Jäta tainas toasooja kerkima u 1,5 tunniks.

Aja pann kuumaks ja küpseta pliine võis 1 minut mõlemalt poolelt keskmisel kuumusel. Seejärel pane ahju 200 kraadi juures 4 minutiks järelküpsema. Serveeri pliine meelepärase soolase või magusa kattega. 

LÕHEKATE pliinidele (retsept kahe pliini katmiseks)

Koostisosad: 140 g külmsuitsu lõhet, 20 g rohelist sibulat, veidi tilli, 1 tl värskelt pressitud sidrunimahla, 40 g isevalmistatud majoneesi (võib kasutada ka Helmansi majoneesi), 2 tl siiamarja, maitse järgi soola ja pipart

Tükelda pool lõhekogusest väiksemateks tükkideks, haki sibul ja till ning sega kõik kausis kokku. Lisa  majonees, sidrunimahl ja maitsesta soola-pipraga. Aseta segu küpsetatud pliinile ja kaunista ülejäänud lõhe ja siiamarjaga, tillioksa ja väikese musta pipraga.

Head nautimist!

Retseptid on koostanud BABULJA peakokk Ingvar Neemre.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/742270[/embed]

Kommentaarid puuduvad