Ott Tänak osaleb Saaremaa rallil

Seitsmesed

Tänavu 13.-14. oktoobril toimub Silveston Saaremaa ralli juba 50. korda - end andis neljapäeval üles ka autoralli MM-sarja üldarvestuses kolmandat kohta hoidev Ott Tänak, vahendab BNS.

Esimese kahe päevaga registreerus juubelirallile lausa 180 osalejat. Mullu võistles 137 ekipaaži.

MTÜ Saaremaa Ralli juhatuse liige Toomas Sepp ütles, et juubeli puhul midagi erilist võrreldes eelnevate aastatega olema ei saa. “Küll aga teeme juubeli ralli afterparty. Sinna tulevad esinema ansambel Radar koos Koit Toomega, kes esitab fi lmi “Teisikud” muusikat, ning täiskoosseisus 2Quick Start,” selgitas ta.

Kõigile omavalitsustele on Sepa sõnul saadetud ka pöördumised toetuse saamiseks, kuid vastuseid saadetud veel pole.

Aastate jooksul on vahetunud mitu võidusõitjate põlvkonda. Parimatest on tänaseks välja kasvanud ka maailmanimega võidusõitjaid. “Loodame, et Ott Tänak on ka ikka stardis,” ütles Sepp, kes tõdes, et osavõtjate rivi on alati olnud väljapaistev.

Selline traditsioon ja järjepidevus on saavutatud tänu toetajatele ja korraldajate tublile tööle. Korraldajate soov on, et see järjepidevus ei katkeks. Arvatakse, et juubelihõng meelitab lisaks kohalikele elanikele kohale ka rohkem pealtvaatajaid nii Mandri-Eestist kui kaugemalt.

Foto: Micke Fransson/TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Kommentaarid puuduvad