Tartu rattamaratoni lastesõitudele startis ligi 3000 last

BNS

Tartu rattamaratoni lasteüritustest ja ühtlasi ka Euroopa spordinädala ametlikust avamisest tuli esialgsetel andmetel osa saama kokku 2908 last, kes startisid Tähtvere ja dendropargi radadel.

Kuni kaheksa-aastastele ratturitele mõeldud 400-, 700- ja 1000-meetrised tillusõidud tõid starti 2134 pisikest ratturit. Minimaratoni 5,1 kilomeetri pikkusel distantsil osales aga 774 noort spordihuvilist. Rajad kulgesid Tähtvere spordipargi ning dendropargi radadel.

"Laste hulk oli kindlasti Tartu rattamaratoni juubeli ja Euroopa spordinädala avamise vääriline," ütles pressiteate vahendusel Tartu maratoni projektijuht Oliver Kivimäe, kes jäi osavõtjate arvuga rahule. "Loodetavasti suudame sarnast joont hoida ka järgnevatel üritustel. Homme (pühapäeval) ootame kõiki osa võtma 20. Tartu rattamaratoni põhisõitudest."

Tartu Maratoni Mini Kuubiku järgmine ning ühtlasi ka viimane etapp toimub 7. oktoobril 6. Tartu linnamaratoni raames. Sarja läbimiseks tuleb lastel läbida kuuest võimalikust üritusest neli. Lisaks kuuluvad sarja Tartu maratoni, Tartu jooksumaratoni, Tartu rattaralli ning Tartu rulluisumaratoni lasteüritused.

20. Tartu rattamaratoni põhipäev saab Otepääl avapaugu pühapäeval kell 10. Kokku on kolme distantsi – 89, 40 ja 21 kilomeetri starti oodata ligi 5000 ratturit.

Kommentaarid puuduvad