Kelly Sildaru esitleb Simple Sessionil enda kohukesesarja

BNS

Freestyle-suusataja ja talviste X-mängude kõigi aegade noorim võitja Kelly Sildaru esitleb laupäeval Simple Sessionil kohukesesarja Kellybar, mille maitsed sündisid tema enda ja tippkokk Imre Kose koostöös.

"Minu unistus on, et kui ma ühel päeval Prantsusmaal trenni tehes tahan kiirelt midagi ampsata, siis võin lähedalt poest osta Kellybari," ütles Sildaru, kelle sõnul on just Simple Session hea koht, kus kohukeste rahvusvahelisele tuntusele start anda. "See on nagu Eesti oma ekstreemiolümpia, kus on kohal ligi 30 riigi rulatajad ja BMX-ratturid, keda jälgivad teleülekandes miljonid silmapaarid üle maailma."

Sildaru sõnul sai Kellybari loomise idee alguse suusamäelt, kus mõnusa vahepala leidmine pole alati kõige lihtsam olnud.

"Mõtlesime perega, et oleks tore ühel päeval luua toitev snäkk just oma maitse järgi," ütles Sildaru.

Juba selgema vormi sai idee pärast Sildarude perekonna kohtumist ettevõtja ning investori Indrek Kaselaga, kes pakkus välja mõtte luua ühiselt uue põlvkonna kohuke ning hakata seda müüma ka Eestist väljas.

Ideaalsete maitsete otsing algas sellest, et Sildaru küpsetas mõned lemmiktordid, mille põhjal arendas Imre Kose välja esimesed maitsed. Järgnevate kuude jooksul  katsetati maitsekombinatsioone, glasuure ja moose ning valiti välja kvaliteetsed ja kõige paremini kokku sobivad koostisosad. Saaremaa DeliFoodi tootearendusmeeskond andis retseptidele lõpliku lihvi. Sildaru osales ka pakendite kujunduse väljatöötamises ning valis välja sobivaimad kujundusvariandid.

Indrek Kasela sõnul on kohukese välismaale viimise idee äriliselt tema jaoks ammu huvitav olnud.

Kasela sõnul söövad ainuüksi eestlased aastas 65 miljonit kohukest ja ka välismaal korraldatud maitsmised näitavad, et Kellybar meeldib kõigile.

Kellybarid on valmistatud ökoloogiliselt puhtalt Saaremaalt pärit piimast. Esimeste seas on saadaval maasika-rabarberi, ahjuõuna-kaneeli, tikri, juustukoogi kui ka jogurti maitsega kohukesed. Lisanditena on kasutatud meresoola-karamelli, kookoshelbeid või kakaoküpsisetükke. Kohukesed on kaetud toffee-, jogurti- või Belgia šokolaadi glasuuriga.

Kohukesed on esialgu müügil Eesti Selverites.

Kommentaarid puuduvad