Täna
24. okt
3...8
0...7
Homme
25. okt
4...8
-2...7

Top10

Jõulukuu eri! Vaata milliseid jõulukontserte tasuks sel aastal külastada

Foto: Caro/Dittrich/Scanpix
13:29 08. detsember 2017
Autor: Seitsmesed

Sel aastal suundub jõulutuurile erakordselt palju armastatud kodumaiseid artiste. Järgnevalt toome teieni kümme jõulukontserti, mida detsembrikuus külastada võiks.

 

1. Ott Leplandi ja Inese jõulukontserdid

Selle aasta kauneima jõulusündmuse toovad Teieni Ott Lepland ja Ines, kes 4.-23. detsembrini mööda Eestimaad tuuritavad.

Esitusele tulevad kaunimad palad mõlema artisti repertuaarist:  "Kuula" ja "Torm", "Kus kulgeb kuu" ning "Süte peal sulanud jää" ja ka paljud teised pühademeeleollu sobivad imeilusad lood. Rohkem infot jõulutuuri kohta leiad SIIT!

2. Daniel Levi jõulukontserdid

Daniel Levi üllatab neil jõuludel Eesti kõigi aegade positiivseima jõulutuuriga.

“Jõulud on aasta kõige rõõmsam aeg ja seepärast saavad need kontserdid olema täis muretut elujõudu ja pulbitsevat energiat,” lubab Levi.

Kontserte on üle Eesti kokku täpselt 7 - alates Mooste Folgikojast kuni Paadrema Kojani (Kidise Jõulumuusika). Lauldakse nii kirikus kui vanas töökojas, millest saab erakordne kontserdipaik just spetsiaalselt selleks õhtuks. Külalisena astub kontsertidel üles Laulukarussell 2017 võitja - inglihäälne Krislin Sallo. Rohkem infot jõulutuuri kohta leiad SIIT!

3. Elina Born ja Stig Rästa esimest korda jõulutuuril!

Elina Borni ja Stig Rästa esmakordsed jõulukontserdid toimuvad 19.-30. detsembrini üle Eesti. Esitamisele tuleb kaunist jõulumuusikat (n. Heliseb väljadel, Lumeingel, Jõuluöö jt) kui ka tuntud omaloomingut, näiteks „Goodbye To Yesterday“ või Stigi uus lugu „Home“. Artiste saadab suurepärane ansambel.

Rohkem infot jõulutuuri kohta leiad SIIT!

4. Tanja, Nele-Liis Vaiksoo ja Marta Laan "Kiiksuga jõulud"

See pole mingi tavaline jõulutuur.
See tuur on kiiksuga.
Kiiksu peab ise nägema, seda pole võimalik seletada.Kolm suurepärast naist on tulnud kokku, et lahutada teie meelt veidi teistmoodi kui jõulukontsertidel harjunud ollakse. Jah, sa kuuled siin sekka ka ilusaid jõululaule, kuid eelkõige pisikese vimkaga muusikat. Kõik need kolm neiut ei ole teadagi suu peale kukkunud ja on tuntud ka oma erilise ja harukordse omaduse - huumorimeele poolest. Räägitakse ootamatuid ja lõbusaid lugusid oma toredatest juhtumistest seoses jõuludega ja lauldakse oma lemmiklaule nii jõuluajast kui ka teisi mõnusaid lugusid, aga seda kõike kiiksukastmes. Sest igaühel on õigus jõulusid pidada nii, nagu ta ise seda tahab.

Lauljataridel on kaasas mehist poolt esindamas Mairo Marjamaa saksofonil ja klahvpillidel ning Jaanis Kill kitarril, kes mõlemad on valmis lisaks suurepärasele pillimängule tõrjuma daamide kõiki provokatiivseid ja kiiksuga küsimusi, mida neile esitatakse.
Tule kontserdile ja võid kindel olla - sinu meel saab rõõmsalt lahutatud, naerulihased treenitud ja ka ilumeel saab paitatud.

Rohkem infot jõulutuuri kohta leiad SIIT!

5. Lenna ja Juss Haasma jõulukontserdid "Iga ilmaga"

Kolme aasta eest oli Lennal Taukariga ülimenukas jõulutuur ja üllatuslikult ongi see temal seni ainuke. Kontserte erinevate koosseisudega ikka on ette tulnud, aga päris jõulutuure rohkem mitte. Jussil pole sedagi tagataskus. Täitsa esimene. Tõsi, kirikukontserdid pole Jussile uus kogemus, Miikaeli Poistekoori koosseisus on Juss laulnud lisaks meie kohalikele pühakodadele isegi Poola, Prantsusmaa ja Saksamaa kirikutes ja kloostrites. Tänavu detsembris on Lenna ja Juss oma seniseid kogemusi kaasa võttes jõud ühendanud ning kaasanud järeltuleva põlvegi. Jussi 7-aastane tütar Miia valmistub tuuriks suure õhinaga ning Lenna 4-aastane tütar Ami`gi on lubanud ühel-kahel kontserdil koos emaga laulda. Rohkem infot jõulutuuri kohta leiad SIIT!

6. Rolf Roosalu kontserttuur "Taaskohtumine JÕULUOOTUSES", erikülalisena laval Saara Kadak

Möödunud aastal üliedukaks osutunud kontsert tuleb teie ette taas. Pisut uuendatud kavaga ja enamjaolt kontserdipaikades, mis eelmisel aastal külastamata jäid. Lisaks uutele lauludele jäävad kontserdikavva menukaimad lood eelmisest aastast (Farinelli "Lascia ch'io pianga", Celine Dion & Andrea Bocelli "The Prayer", Alanis Morrisette "Uninvited", Rolf Roosalu "Ingel" jpt). Samuti kõlavad meeleolukatel detsembrikuu muusikaõhtutel mõned tuntumad jõululood. Rohkem infot jõulutuuri kohta leiad SIIT!

7. KOIT TOOME & VALTER SOOSALU jõulukontserdid koos Joel Remmeli bändiga

25. - 28. detsembrini toimuvatel jõulukontsertidel astuvad esimest korda koos lavalaudadele Koit Toome ja Valter Soosalu. Lauljad esinevad koos Eesti parimatest muusikutest koosneva Joel Remmeli bändiga.

Koidu ja Valteri koostöö Joel Remmeli bändiga sai alguse TV3 saatest “Inglite aeg”, mille salongiliku jõuluatmosfääri eest on Eesti parimatest noortest muusikutest koosnev bänd hoolitsenud juba aastaid. Rohkem infot leiad SIIT!

8. Ariadne + Martti jõuluõhtu

See aasta tulevad jõulud pisut teisiti. Eesti Laulul tuntust kogunud lauljatar Ariadne ja YouTuber Martti Hallik viivad jõulutunde koos lemmikute jõululauludega erinevatesse Eesti paikadesse. Koos kajastavad noored ka oma tegemisi YouTube’i kanalil “Martti + Liina”, millest tulenevalt on neil ühtne ja tugev suhe oma vaatajatega. Suuresti ongi kohad, kus Ariadne + Martti üles astuvad, nende vaatajate valitud. Rohkem infot leiad SIIT!

9. Annely Peebo, Tanel Padar ja Swing`n`Joy Orchestra – aastalõpukontserdid „Värvide mäng“.

Erakordselt põnev kooslus toob kuulajateni värvika kava ja elamusterohked kontserdid 18.-22. detsembrini üle Eesti. Artiste saadab Aivar Vassiljevi juhendusel Swing`n`Joy Orchestra, kus musitseerivad meie tippmuusikud.
Rohkem infot jõulutuuri kohta leiad SIIT!

10. IVO LINNA ja BIRGIT - Kontserdisari “Kingitus”

Esmakordselt astuvad publiku ette ühise kontserdisarjaga kaks Eesti armastatuimat lauljat, Ivo Linna ja Birgit.

Südamlikel kontsertidel esitatakse pärleid nii jõulumuusika klassikast kui mõlema artisti enda uuemaid ja vanemaid lugusid.

Lauljaid saadavad nende head sõbrad Antti Kammiste klaveril, Peter Põder kitarril ning Ramuel Tafenau löökpillidel.

Lauljaid seob lisaks ühistele toredatele elulistele faktidele (näiteks mõlema juured on Saaremaal, mõlemad on käinud Eurovisioonil, mõlemal on poeg ja tütar jne) ka see, et mõlema repertuaaris on nende jaoks tähenduslik lugu nimega “Kingitus”, mille järgi on antud kontserttuur ka omale nime saanud. Tee kingitus oma parimale sõbrale, emale-isale, abikaasale, lastele ja tule temaga kontserdile, sest nagu ütleb Birgiti laulusalm: “Kingitus kauneim on koosoldud aeg….” Rohkem infot jõulutuuri kohta leiad SIIT!


Mida toob oktoobrikuu Sinu tähemärgile?