Kuhu minna? TOP festivalid, mida suvel kindlasti külastada!

Seitsmesed

JUUNI

1. Kaunid Kontserdid Käsmus 02.-08. juuni

Üheksandat aastat järjest toimuv muusikasuve esimene suursündmus toob muusikahuvilisteni kuus kontserti. Üles astuvad Lenna ja Vennaskond, Meisterjaan ja Mart Müürisepp, Smilers, "Laula mu laulu” parimad palad 1. ja 2. osa ning Mahavok 35. Rohkem infot leiad SIIT!

2. Tallinna Tänavatoidufestival 10.-11. juuni Telliskivi Loomelinnakus

neljas festival tutvustab värskemaid tänavatoidu trende, esitleb esmakordselt uusi kohalikke toiduautosid, toob kokku andekad alternatiivkokad ning avan Soome100 tähistamiseks toidu ala. 2017. a on festivali ala varasemast suurem ning külastajatele mugavamal läbitav. Rohkem infot leiad SIIT! 


Foto: Delfi/Erakogu

3. Nargenfestival 2017 üle Eesti

Mai - Nargenfestivali avakontsert
Juuni - Kreegi päevad Haapsalus
Juuli - “Aadama õunad” etendused Naissaarel koostöös Kinoteatriga
August -  muusikaline mana “Sünnisõnad” koostöös Von Krahli teatriga. Pühendusega Veljo Tormisele
September - Pärdi päevad Tallinnas, Tartus, Paides, Rakveres, Viljandis ja Raplas Rohkem infot nargenfestival.ee
Rohkem infot leiad SIIT!

4. Seto Folk 16.-18. juuni Värskas

Seto Folk kutsub rahvast Värska metsade vahele. Seekord kestab pidu laanes kolm päeva ja kontserdite kõrval jagub tegemist nii suurtele kui väikestele. Matkad, töötoad, lastala ja muruülikool vaatavad sel aastal metsa poole. Rohkem infot leiad SIIT! 

5. Retrobest Festival 29. juuni - 1. juuli Otepääl

Ajastufestivalist Retrobest on saanud traditsioon. 2017. aasta festivali avab Toto Cutugno ning maalilise Pühajärve äärde saabuvad kolme päeva jooksul veel kümned armastatud artistid. Rohkem infot leiad SIIT! 

6. Hard Rock Laager 30. juuni-1. juuli Vana-Vigalas

Järjekorras 16. laager toob publikuni lisaks Eesti metalbändide paremikule lavale arvukalt välisartiste, kelle seast on tänaseks välja kuulutatud Arcturus (nor) ja Asphyx (ned) Rohkem infot leiad SIIT!

JUULI

1. Sunset Festival Estonia 03. juuli - 14. august 

Sunset Festivali näol on tegemist üsna ebatraditsioonilise festivalikontseptsiooniga Baltikumis. Nimelt koosneb festival mitmest ühepäevasest muusikasündmusest suveperioodil kõigis kolmes riigis ning iga päeva peaesinejaks on üks maailmaklassi artist, keda toetavad mitmed Baltikumi esinejad. Esimesena astub 03.07 Sunset Festivali raames imekaunis Pirita Kloostris üles Kanada rokkbänd Three Days Grace ning Festivali lõpetab Tallinna Lauluväljakul 14.08 praeguse hetke üks säravamaid briti bände The XX. Rohkem infot leiad SIIT!

2. Õllesummer 05.-08. juuli Tallinna Lauluväljakul

Legendaarne Baltimaade ja paljude muusikasõprade suve suursündmus Õllesummer Festival toimub juulikuus 24. korda. Välisartistidest esinevad: 5. juulil esmakordselt Eestis briti rokkbänd KASABIAN, kel ilmus aprillikuus oodatud plaat. 6. 07 Venemaa Rihannaks tituleeritud Ёlka, kes tuleb Tallinna täiskoosseisus bändiga.  7. 07 on superhea meel taas tervitada briti süntpopi duot HURTSi, kes andis ülieduka kontserti festivalil ka 2014. aastal. Rohkem infot leiad SIIT!

3. Surfilaager 13.-16. juuli Valgeranna Puhkekeskuses

Elustiilifestival Surfilaager sööstab 19. korda lainetesse, kus kohtuvad tuhanded positiivsed ja aktiivsed looduskaunis Valgeranna Puhkekeskuses, et veeta 4 päeva täis surfi, head muusikat ja mõnusat seltskonda. 4 päeva jooksul on külastajatel võimalus osa saada tasuta surfikoolitustest igale tasemele - oodatud on nii esmakülastajad kui vanad tegijad. Kel huvi surfi kaldalt jälgida, saab nautida sporti alates joogast lõpetades rannavõrkpalliga. Päeval mängib rannas DJ, õhtul saab nautida live-esinemisi. Rohkem infot leiad SIIT!

4. Positivus Festival 14.-16. juuli

Tõeliselt menukas muusikafestival Positivus leiab aset Lätis Salacgrīvas juba 2007. aastast. Maailmakuulsad esinejad, palju meelelahutuslikku tegevust, imeline loodus mere ääres ja üldine festivalimelu on inimeste südamesse pugenud ning tänavune Positivus17 on järjekorras juba kümnes. Tänavuste esinejate hulka kuulluvad sellised nimed nagu The Lumineers, Pixies, Ellie Goulding, Alt-J jne. Rohkem infot leiad SIIT!

5. Punk & Rock Festival 14.-15 juuli Tartus

Kahepäevane festival toob külastajateni muusikagurmee Eesti punk- ja rokkansamblitest. Festivalil astuvad üles: Vennaskond, Herald, Sibyl Vane, Ziggy Wild, Kurjam, Pedigree, Zahir, Nyrok City, SS Robot, Swamp Mine, Tora Bora, Eterniit, Münster jpt. Rohkem infot leiad SIIT!

6. Tallinna Merepäevad 15.-18. juuli

Tallinna Merepäevad on Eesti rahvarohkeim perepidu, mis toob 15.-18. juulini Tallinna sadamatesse kokku tuhanded ja tuhanded meresõbrad Eestist ja välismaalt. Rohkem infot leiad SIIT!

7. Valgeranna Festival 21. juuli Pärnus

Valgeranna Festival tuleb taas! Sel aastal 21. juulil toimuv Valgeranna Festival toob külastajateni parima Eesti muusika. Laval astuvad üles TOMMY CASH, 5 MIINUST, REKET, SHANON, KARL-ERIK TAUKAR BAND ning PUR MUDD! Tantsumuusikat pakub DJ Andres Puusepp. Loomulikult on festivalil maitsev toidutänav, karastavad joogid ning vesipiibu lounge, kust saab nautida vaadet nii merele kui ka lavale! Rohkem infot leiad SIIT!

8. Viljandi Folk 27.- 30. juuli

Festivaliteema "Uut ja vana" märgib suuri kontraste aga ka muutusi, mis meid edasi viivad. "Uut ja vana" tähendab võistlusmomenti ja ületrumpamist, mis köidab osalejaid ning pakub esinejatele närvikõdi. Nauditav on kuulata muusikat, milles on midagi vana ja tuttavlikku aga ka uut ja huvitavat, salapärast ja liikuma panevat. Rohkem infot leiad SIIT!

9. Võsu Rannafestival 29. juuli

VÕSU RANNAFESTIVAL - Power on the Beach TULEB SEL AASTAL VEELGI VÕIMSAMALT!!! 2017. aastal astuvad lavale oma tuntud headuses: TANEL PADAR & THE SUN, TERMINAATOR, LIIS LEMSALU & BAND, PÕHJA-TALLINN. Välisartistidena asuvad rahvast hullutama: GEEGUN/Джиган (RUS). Rohkem infot leiad SIIT!

AUGUST

10. Weekend Festival Baltic 04.-06. august Pärnus

Põhjamaade suurimal elektroonilise tantsumuusikafestivalil saab näha ja kuulda hetke kõige kuumemaid tantsu- ja popmuusikaartiste. Pärnu rannas toimub festival kolmandat aastat. Festivali lavadel astub kolme päeva jooksul üles ca 80 artisti. Rohkem infot leiad SIIT!

11. Intsikurmu Festival 04.- 06. august Põlvamaa

Intsikurmu Festivalil kohtuvad müstilises metsapargis parim kaasaegne Eesti muusika ja lootustandvad välismaised artistid absoluutselt parima festivalipublikuga. Eesti muusikasuve olulisim tähtsündmus toimub Põlvas 4.-5. augustil. Rohkem infot leiad SIIT!


Foto: Kuvatõmmis/anditshappening.ee

12. Augustibluus 04.- 05. august Haapsalus

2017. aasta suvel toimub Haapsalus juba 24. korda festival Augustibluus, mis muudab Haapsalu linna hea muusika sõbra jaoks justkui paradiisiks. Esinejaterivi kroonivad bluusimaailma absoluutsesse tippu kuuluvad Eric Gales ja Duke Robillard USAst, esindatud on Euroopa bluusiparemik ning kodumaised eriprojektid ja ansamblid eesotsas Tanel Padar Blues Bandiga. Rohkem infot leiad SIIT!

13. Viru Folk 11.-13. august 

Kümnes põhjamaise muusika festival Viru Folk tähistab Soome 100. juubelit. Nagu koguperefestivalile kohane, leiavad Käsmus festivalipäevadel 11. - 13. augustil huvipakkuvat tegevust igas vanuses ja erinevate huvidega külastajad. Ka eesti muusikat esindab kümnendal Viru Folgil meie folkmuusika raskekahurvägi, sealhulgas tänavu esimese eestlasena Soome muusikaauhinnale nomineeritud Mari Kalkun koos oma ansambliga Runorun, esmakordselt koos oma bändiga festivalil esinev Mari Jürjens, oma 25. juubelit tähistavad Untsakad. Esinejate nimistust leiame veel Pantokraatori, Mick Pedaja, Indigolapsed, Anguse, tänavuse noortebändi konkursi võitja The Notes`i ja paljud teised. Rohkem infot leiad SIIT!

14. We Love The 90’s 24.-26. august Tallinna Lauluväljakul

Esimesed neli Millenniumi-päeva välisartisti Eesti suurimal retrofestivalil "We Love The 90s" on Cascada, Sash!, Benassi Bros. ja Groove Coverage. Rohkem infot leiad SIIT!

Foto: Delfi/Hendrik Osula

Kommentaarid puuduvad