Invaliidistunud elu hind on miljon? 

TV3

Katrin Lusti autorisaade „Kuuuurija“ saates jõudsid ekraanile varjatud kaadrid noore inimese ellu traagilise pöörde toonud sündmusega. Pool aastat tagasi leidis Tallinna loomaia elevandipuuris aset  õnnetusjuhtum, mille tagajärjel invaliidistus  20-aastane Ats. Kohutav tragöödia on tülli ajanud loomaia juhtkonna ja kaelast allapoole täielikult halvatud noormehe vanemad, kes otsivad vastuseid ning nõuavad rahalist kompensatsiooni.

Möödunud aasta 6.detsembril sai Tallinna Loomaaia noorem ulukihooldaja Ats elevandipuuri väravate vahele jäädes nii raskelt kanntada, et istub täna ratastoolis õlgadest saati halvatud. Ats suutis küll ‘Kuuuurija’ saatetiimi Haapsalu taastusravikeskuses vastu võtta ja ‘tere’ öelda, kuid pikemat intervjuud ta anda ei suutnud. “Ma pole selleks veel valmis,” ütles ta.

See on ka arusaadav, sest Ats suutis esimest korda pärast õnnetust ja kahte rasket seljaaju operatsiooni ratastooli istuda alles märtsi keskel. “Tema kõige suurem töö on hetkel see, et ta peab harjuma mõttega, et ta ei saa enam kunagi käia. See on noorele sportlikule mehele raske ülesanne,” ütleb Atsi isa Ivo.

Prokuratuur on aga uurimise lõpetanud, kuid Atsi vanemad kavatsevad asja igal juhul edasi kaevata ja Loomaaialt kahjutasu nõuda. Perekonna juristi hinnangul oleks õiglane kahjutasu miljon eurot. Kui see nüüd siiski välja nõutakse, siis kust võtaks Tallinna linn vajaliku raha?

Vaata tervet TV3 saadet "Kuuuurija" videost!

Kommentaarid puuduvad