Krista Lensin Karl-Erik Taukarile: ajakirjanik tegi Sulle suure teene!

TV3

Laulja Karl-Erik Taukar ja ajakirja Kroonika peatoimetaja Krista Lensin arutlesid "Kolmeraudses", kust õieti jookseb piir meelelahutusmeedias?

Delfi portaal avaldas nädalavahetusel Karl-Erik Taukari kohta uudise, milles noormees näiliselt õlut tarvitab, tuues välja ka Karl-Erik Taukari selgituse, et see oli alkoholivaba õlu. Taukarile aga ei meeldinud see, millise pealkirja ajakirjanik uudisloole pani.

“Kuigi mu kommentaar ütles, et ei joonud, siis ajakirjanik jättis oma reporteritöö pooleli, kas jõi või ei joonud, ja tegi selle pealkirja küsimärgiga," selgitas Taukar. Laulja arvates oleks võinud ajakirjanik panna hoopis pealkirja “Vaata, mida jõi Karl-Erik Taukar Tartus!"

"Kulla laps, kuidas Sa nii rumal oled?" küsis Lensin Taukarilt. "Sellise kampaania käigus avalikus kohas vahuga jooki joomas!"

Lensin soovitas hoopis ajakirjanikule lilled saata, et ta andis lauljale nii hea võimaluse ennast suure lugejaskonna ees selgitada.

Karl-Erik Taukari jaoks on tegu aga tundliku teemaga, sest kampaaniasse on palju panustatud. "Ühe pealkirjaga võib kogu seda eesmärki kergelt õõnestada. Paljud ei loe pealkirjast kaugemale,» kommenteeris Taukar.

"Mina ei kirjuta Sulle laule ja Sina pole ajakirjanik!" ütles Lensin Taukarile.

"Väidan, et valed pealkirjad saadavad lugejale valeinformatsiooni. Uudis on vale, kuid klikki on vaja ja tehakse siiski valeuudis - miks te seda teete?" küsis Mihkel Raud.

"See inimene, kes avaldab veebis sellise uudise, peab 2-sekundiga saama inimese tähelepanu. Huvi peab tekkima. Huvi tekib siis, kui tekib väike intriig - seda teavad kõik," kommenteeris Lensin.

"Krista räägib nii kiiresti ja ilusti, et lähme koju ja mõtleme, et Kroonika on Eesti kõige eetilisem ajakiri," kommenteeris Taukar.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/873655[/embed]

Kommentaarid puuduvad