“Eesti parim pagar” hakkab küpsetama naaberriikide toite ja külaliskohtunikuks on Mart Sander!

Seistmesed

Maailmakuulsal formaadil põhinev küpsetamislahing “Eesti parim pagar” on jõudnud juba oma neljanda osani. Tänane osa on pühendatud naabritele ehk kõik osalejad peavad küpsetama midagi naaberriikide köögist. Kohtunikud ootavad eelkõige midagi soolast ja üllatavat. Osalejad tunnistasid, et nüüd enam nalja pole ja läheb kõvaks rebimiseks. Külaliskohtunikuks on sel korral Mart Sander.

Otsekui pühendusega Soome 100. sünnipäevale, tuleb enamik küpsetisi just põhjanaabrite köögist. Rauno valmistab Karjala pirukad munavõiga, sest neid olevat ta sada korda söönud. Marleen valmistab aga Soomest pärit kuningannakooki marjade ja vanillikreemiga. Jüri valmistab Soome mustikapirukat toorjuustu ja kaerahelvestega. Patrikul on plaanis Brita kook Rootsist, millele lisavad särtsu maasikad. Getteril on samuti kavas Brita kook, aga tema kasutab vaarikaid. Triinu küpsetab Taani leivakooki mustsõstarde ja pähklitega. Triin teeb Soomest pärit aleksandrikooki vaarika toormoosiga. Tegu on Triinu isikliku suure lemmikuga. Vene juurtega Stanislav teeb šokolaadipannkookide ja kohupiimaga torti. Antud ajalimiidi sees on see väga julge ettevõtmine. Kristiina küpsetab Rootsi kaneelirullid ja on veendunud, et neid armastavad kõik!

Tehniliseks ülesandeks on sel korral Taani saiake. See on lehttainasaiake, mis kujundatud teatud kindlal moel. Osalejaile saab see täielikuks üllatuseks. Kuigi tegu pole keeruka maiusega, eeldab see eelteadmisi, mida osalejail sel korral just ülearu pole.

„Eesti parim pagar“ täna kell 20.00 TV3s!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/900083[/embed]

Kommentaarid puuduvad