Kesk-Itaaliat raputas tugev maavärin, ohvrite arv kasvab pidevalt 

BNS

Kesk-Itaaliat ja Roomat raputas ööl vastu kolmapäeva maavärin magnituudiga 6,2, mille tagajärjel varises kokku hooneid ja hukkus vähemalt 11 inimest, teatasid võimud ja meedia.

Itaalia seismoloogiakeskus andis tõugete magnituudiks 6,0. USA geoloogiateenistus hindas magnituudiks 6,2 ning täpsustas, et maavärina epitsenter oli Roomast 170 kilomeetri kaugusel kirdes Norcias 10 kilomeetri sügavusel.

Maavärin toimus kell 3.36 (Eesti aeg kell 4.36). Tund hiljem toimus ka järeltõuge magnituudiga 5,4. Kokku on järeltõukeid aset leidnud kümneid.

Senistel andmetel said enim kannatada Amatrice ja Accumoli küla.

Accumoli meeri Stefano Petrucci sõnul hukkus külas vähemalt kuus inimest, kaasa arvatud üks neljaliikmeline perekond.

Lazio maakonnas asuva Amatrice meeri Sergio Pirozzi sõnul "kadus pool küla" ning inimesed on rusude all lõksus.

Uudisteagentuuri ANSA andmeil tõmmati Amatrices ühe hoone rusudest välja kahe inimese surnukeha. Preester Fabio Gammarota ütles ANSA-le, et teises varingus hukkus kolm inimest.

Itaalias toimub maavärinaid sagedasti. Aquila regioonis toimus 2009. aastal maavärin magnituudiga 6,3, milles hukkus üle 300 inimese. Nelja aasta eest toimus Emilia Romagna maakonnas veel üks maavärin ja päevi hiljem ka mitu järeltõuget, milles hukkus 23 inimest ja peavarjuta jäi 14 000.

Kommentaarid puuduvad