Video! USA kõrgeima tammi ülevoolutoru lekib, inimesi evakueeritakse

Seitsmesed uudised

USA-s Põhja-Californias väljastasid võimud hoiatuse, et Oroville'i tammi varuülevoolukanal võib kokku kukkuda. Kümned tuhanded inimesed olid sunnitud kodudest lahkuma, vahendab Postimees.

Võimude hinnangul on olukord ohtlik ja madalamal asuvate piirkondade ning Oroville'ist allvoolu asuvate alade elanikke asuti evakueerima. USA statistikaameti andmeil elab piirkonnas 160 000 inimest.

Möödunud nädalal oli selgunud, et tammi peamine ülevoolukanal on tõsiselt kahjustatud ning seetõttu võeti kasutusele varukanal. Eile teatas Budde'i maakonna šerifi esindaja, et ka varukanalil on pikaaegsest kasutusest tingitud tõsiseid kahjustusi. Kahjustuste tulemustel vabaneb Oroville'i järvest kontrollimatult tulvavett.

Võimud tegid kindlaks, et kanali erosioon ei levi siiski edasi sellise tempoga, nagu kardetud ning ülevoolukanalist üle voolava vee hulk jääb kiiresti ka vähemaks.

Ligi 50 aastat vana Oroville'i tammi endaga probleeme pole. Tegemist on 235-meetri kõrguse ehitisega, mis ühtlasi tähendab, et see on 14 meetrit kõrgem kui tunduvalt kuulsam Hooveri tamm.

Foto: Scanpix

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=fA52L0eabNo[/embed]

Kommentaarid puuduvad