Lõuna-Sudaani näljahäda kuulutati esialgu lõppenuks

Seitsmesed

Lõuna-Sudaani valitsuse ja ÜRO teatel ei ole üheski riigi piirkonnas enam näljahäda, kuid ligi kaks miljonit inimest on näljaohus ning juunis ja juulis ähvardab tõsine toidupuudus kuute miljonit inimest ehk poolt riigi elanikkonnast, vahendab BNS.

Lõuna-Sudaani statistikaameti ja kolmapäeval avaldatud ÜRO värske toidu- ja julgeolekuanalüüsi andmetel on riigi toiduolukord endiselt kriitiline.

Veebruaris kuulutas Lõuna-Sudaan kahes maakonnas välja näljahäda. Maailma Toiduprogramm (WFP) tõdes, et ehkki neis piirkondades on olukord ikka veel tõsine, on tänu kiirele reageerimisele näljahäda siiski likvideeritud.

ÜRO hoiatab, et kriis Lõuna-Sudaanis süveneb ning ainult seetõttu, et näljahäda silt riigilt eemaldati, ei tähenda, et olukord on tegelikult paranenud.

"Kuigi võtsime selle (näljahäda) laualt, siis on meil 4. etapis inimesi rohkem kui ei kunagi varem," ütles WFP Lõuna-Sudaani haru juht Joyce Luma. "Kui me seda elanikkonda ei aita, siis on näljahädas peatselt 1,7 miljonit inimest."

Leeri, Kochi ja Mayenditi piirkonnas seisab jätkuvalt näljahädaga silmitsi umbes 45 000 inimest ning olukord halveneb ka teistes riigi osades. Endises Jonglei osariigis, kus seni oli akuutse alatoitumuse tase riigi üks madalamaid, elab katastroofilises toiduainepuuduses umbes 20 000 inimest.

Kommentaarid puuduvad