Elektrita jäänud Florida hooldekodus suri kaheksa elanikku

Seitsmesed

USA Florida osariigis asuvas vanurite hooldekodus, mille orkaan Irma elektrita jättis, suri kaheksa elanikku ja veel üle saja evakueeriti, teatasid kolmapäeval ametnikud, vahendab BNS.

Kolm eakat leiti kolmapäeva hommikul surnuna Hollywood Hillsi taastuskeskusest. Ülejäänud surid haiglas või teel sinna.

Ohvrid olid vanuses 71-99 eluaastat.

"See on kurb sündmus," lausus Hollywoodi linna politseiülem Tomas Sanchez. "Me usume praegu, et see võib olla seotud tormist tingitud elektrikatkestusega", mistõttu seiskus konditsioneer.

Sanchez lisas, et juhtumi osas on algatatud kriminaaluurimine.

Florida kuberner Rick Scott ütles end olevat juhtunust masenduses. "Ma kavatsen jõuliselt nõuda vastuseid küsimusele, kuidas selline tragöödia sai aset leida," seisab Scotti avalduses.

Enamikul hooldekodust haiglasse toimetatud patsientidest tuvastati hingamisraskused, dehüdratsioon ja kuumusest tingitud tervisehäired.

Mis täpselt surma põhjustas, on veel uurimisel. Sancheze sõnul ei välistata midagi, sealhulgas generaatoritest lähtunud vingugaasimürgitust. Ta lisas, et uuritakse ka seda, mitu akent oli hooldekodus avatud.

Koos surmajuhtumitega hooldekodus on laupäeval Keysi saarestikus maabunud orkaan Irma nüüd Floridas nõudnud 20 inimese elu.

Miljonid on jäänud elektrita.

Foto: Caro/Seeberg//Scanpix

Kommentaarid puuduvad