Hiina taunis Põhja-Korea raketikatsetust ja kutsus rahu säilitama

Seitsmesed

Hiina mõistis reedel hukka Põhja-Korea järjekordse raketikatsetuse, kuid kutsus rahu säilitama, et olukord piirkonnas kontrolli alt ei väljuks, vahendab BNS.

"Hiina on vastu KRDV (ÜRO) Julgeolekunõukogu resolutsioonide rikkumisele ja ballistilise raketi tehnoloogia kasutamisele," ütles välisministeeriumi pressiesindaja Hua Chunying Põhja-Korea ametliku nime Korea Rahvademokraatlik Vabariik lühendit kasutades.

"Asjaosalised peavad end vaos hoidma. Nad ei tohi astuda ühtki uut sammu, mis halvendaks olukorda poolsaarel ja piirkonnas," ütles Hua.

Põhja-Korea tulistas reede hommikul keskmaaraketi üle Jaapani Vaiksesse ookeani. Lõuna-Korea kaitseministeeriumi teatel lendas üle Jaapani Hokkaido saare tulistatud Põhja-Korea rakett umbes 3700 kilomeetrit maksimaalsel kõrgusel 770 kilomeetrit. Reede hommikul välja tulistatud rakett lendas seega kaugemale ja kõrgemal kui 29. augustil välja tulistatud keskmaarakett Hwasong-12.

ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestas esmaspäeval Põhja-Koreale kaheksanda sanktsioonidepaketi seoses ballistiliste rakettide ja tuumarelvaprogrammiga.

Kommentaarid puuduvad