Terras Das Bildile: Zapad simuleeris täiemahulist sõda NATO vastu

BNS

Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras ütles Saksa enim müüdud tabloidile Das Bild, et Venemaa simuleeris sügisesel suurõppusel Zapad täiemahulist sõda NATO vastu.

"Las ma selgitan: õppusega Zapad 2017 simuleeris Venemaa täiemahulist rünnakut NATO vastu. See ei olnud suunatud ainult Balti riikide vastu, kuna tegu oli ülilaia ulatusega õppuseseeriaga, mis ulatus Kaug-Põhjast kuni Musta mereni," rääkis Terras Das Bildile. "Kogu õppuse ulatus ja maht oli oluliselt suurem, kui ametlikult välja öeldi."

Terras kinnitas seega NATO kartusi, et Zapadit kasutati USA juhitava alliansiga puhkeva sõjalise konflikti simuleerimiseks ja selleks, et näidata võimekust koondada suurt üksustehulka vaatamata erakordselt lühikesele etteteatamisele.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg on varem öelnud, et õppusel osalevate üksuste hulk ületas märkimisväärselt seda arvu, mis eelnevalt kirja oli pandud. Samuti oli tema sõnul stsenaarium teistsugune ja ka geograafiline ulatus laiem kui varem väljaöeldu, kirjutab Das Bild.

Kommentaarid puuduvad