Saksa koalitsioonikõnelustel jõuti kokkuleppele

Seitsmesed

Saksa kantsleri Angela Merkeli konservatiivide bloki ja sotsiaaldemokraatide koalitsioonikõnelustel jõuti valitsuse moodustamises kokkuleppele, teatas Saksa meedia kolmapäeval, vahendab BNS.

Merkeli Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU), selle Baierimaa liitlase Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CSU) ja Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) läbirääkijad kogunesid teisipäeval Berliinis, et teha viimane ponnistus uue koalitsiooni loomiseks.

Kõnelused kestsid läbi öö ja jätkusid kolmapäeva varahommikul. Väidetavalt põhjustasid suurimaid erimeelsusi ettepanekud tervishoiu, tööturu ja kaitse-eelarve vallas.

Ajaleht Der Spiegel, päevaleht Bild, rahvusringhääling ARD ja uudisteagentuur dpa kirjutasid, et erakonnad lahendasid kolmapäeval viimased erimeelsused ning on valmis allkirjastama koalitsioonilepet, mille alusel jätkab kantslerina Merkel.

Saksa uudisteagentuur dpa kirjutas, et kõnelustel saavutati läbimurre, kui pooled leppisid kokku ministeeriumite jaotuses.

Dpa andmeil saab SPD välis-, töö- ja rahandusministri portfelli.

Erakonna juhtide kokkulepe ei tähenda veel valitsuse moodustamist.

Leppe peavad veel heaks kiitma SPD liikmed. Hääletus võib kesta mitu nädalat, sest 440 000 sotsiaaldemokraadile saadetakse hääletussedel postiga.

Kommentaarid puuduvad