Donald Trump ja Kim Jong-un kohtuvad hiljemalt mais

Seitsmesed

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA president Donald Trump kohtuvad hiljemalt mais, et saavutada lepe, mis kõrvaldaks tuumarelvad Korea poolsaarelt, ütles Lõuna-Korea kõrge ametnik pärast läbirääkimisi Valges Majas, vahendab BNS.

"Ma ütlesin president Trumpile, et meie kohtumisel Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga kinnitas ta oma pühendumust denukleariseerimisele," lausus Lõuna-Korea riikliku julgeoleku nõunik Chung Eui-yong, kes oli hiljuti naasnud visiidilt Pyongyangi.

"Kim lubas, et Põhja-Korea hoidub edasistest tuuma- või raketikatsetustest," ütles ta ajakirjanikele Valge Maja sissesõiduteel, lisades, et Kim tegi Trumpile ettepaneku kohtuda.

"Ta mõistab, et Korea Vabariigi ja Ühendriikide rutiinsed ühised sõjaväeõppused peavad jätkuma ja avaldas innukat soovi kohtuda president Trumpiga niipea kui võimalik," ütles Chung.

Chungi sõnul nõustus Trump kohtuma Kimiga hiljemalt mais, et tagada püsiv tuumarelvitustamine.

Valge Maja kinnitas presidendi nõusolekut Põhja-Korea juhiga kokku saada, lisades, et USA sanktsioonid Pyongyangi vastu jäävad esialgu jõusse.

"President Trump hindab kõrgelt Lõuna-Korea delegatsiooni ja ja president Mooni sooje sõnu," lausus pressiesindaja Sarah Sanders.

"Ta nõustub kutsega kohtuda Kim Jong-uniga kohas ja ajal, mis tuleb veel kindlaks määrata," lausus Sanders.

"Me ootame kannatamatult Põhja-Korea tuumarelvitustamist. Seni peavad kõik sanktsioonid ja maksimaalne surve säilima."

Lõuna-Korea vihjas teisipäeval, et Pyongyang oli öelnud, et sel pole mingit põhjust oma tuumarelvadest kinni hoida, kui sõjalised ohud Põhja-Korea suhtes kõrvaldatakse ja tema režiimi julgeolek tagatakse.

Kommentaarid puuduvad