Taani leiutaja mõisteti ajakirjaniku mõrva eest eluks ajaks vangi

Seitsmesed

Kopenhaageni kohus mõistis kolmapäeval Taani leiutaja Peter Madseni süüdi Rootsi ajakirjaniku Kim Walli ettekavatsetud tapmises ja seksuaalrünnakus isetehtud allveelaevas ja mõistis ta eluks ajaks vangi, vahendab BNS.

Madsen (47) võttis omaks ajakirjaniku surnukeha tükeldamise ja üle parda viskamises, kuid väitis, et naise surm oli õnnetusjuhtum.

Taanis tähendab eluaegne karistus umbes 16 aastat trellide taga.

Madseni advokaat lubas kohtuotsuse edasi kaevata.

Madsenit süüdistatakse teda 10. augustil intervjueerima tulnud Walli tapmises oma allveelaeva pardal, tema keha tükeldamises ja kehaosade merre viskamises.


Foto: Tom Wall/AFP/Scanpix

Süüdistajad väitsid kohtus, et 30-aastase Walli tapmine oli seotud Madseni seksuaalfantaasiatega, ta nautis videoid, kus naisi piinati, jõhkralt tapeti ja tükeldati.

Madsen muutis uurimise ajal korduvalt oma versiooni sündmustest. Ta väitis, et Walli surm oli õnnetus, millega temal polnud midagi pistmist. Esialgu rääkis ta politseile, et allveelaeva luuk kukkus Wallile kogemata pähe. Peahaava aga ei leitud.

Naise surma täpset põhjust ei õnnestunud kohtuekspertidel välja selgitada, lahkamistulemuste põhjal oletatakse, et ta suri lämbumise tõttu või kuna tal lõigati kõri läbi.

Madsen on viimase kümne aasta jooksul 15. inimene, kes Taanis eluks ajaks vangi mõistetakse.

Kommentaarid puuduvad