Tšiilis jäi ametikohustustest ilma 14 ahistamisskandaali mässitud preestrit

Seitsmesed

Tšiilis võeti teisipäeval 14 laste seksuaalse ärakasutamise skandaali mässitud katoliku preestrilt ära nende ametivolitused, vahendab BNS.

"Neljateistkümnel preestril ei lubata enam oma ülesandeid täita...Need preestrid on osalenud tegudes, mis võivad olla tsiviilkuriteod, aga ka rikkumised kirikus," ütles Rancagua linna piiskopiamet.

Reedel teatasid lasteahistamisskandaali tõttu tagasiastumisest 34 Tšiili piiskoppi.

Piiskopid teatasid tagasiastumisest pärast seda, kui paavst Franciscus oli kutsunud nad Vatikani ja lubanud, et Tšiili kirikus seisavad ees muudatused.

Tšiili katoliku kirikut tabas lasteahistamise skandaal 2010. aastal, kui avastati, et kirik varjas laste väärkohtlemist, mille pani 1980. ja 90. aastatel toime mõjuvõimas preester Fernando Karadima.

Mõne analüütiku sõnul on Tšiili pikaajaline traditsioon kiriku mitteallutamisest tsiviilseadustele aidanud vaimulikkonnas õilmitseda karistamatusel ja kinnimätsimistel.

Franciscius on seksuaalse ärakasutamise ohvrite ees vabandanud ning tunnistanud pärast 2300-leheküljelise aruande lugemist väärkohtlemisest Tšiili katoliku kirikus, et on ka ise juhtumi käsitlemisel vigu teinud.

Tšiilis on alates 2000. aastast võimudele teatatud umbes 80 väidetavalt seksuaalse ärakasutamisega tegelenud preestrist.

Kommentaarid puuduvad