Berliin: EL-i tippkohtumine migratsiooniprobleemi ei lahenda

Seitsmesed

Järgmise nädala Euroopa Liidu tippkohtumisel ei leita üleeuroopalist lahendust rändeprobleemile, mis on seadnud surve alla Saksa kantsleri Angela Merkel, ütles Saksa valitsusametnik reedel, vahendab BNS.

"EL-i tippkohtumine järgmise nädala lõpus ei jõua üldises migratsiooniprobleemis lahendusele," ütles valitsuse pressiesindaja Ulrike Demmer ja ennustas, et probleemi lahendamiseks hakatakse sõlmima kahe-, kolme või enamapoolseid leppeid.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker teatas kolmapäeval, et kutsus pühapäevaks kokku mitteametliku rändetippkohtumise. Istungi eesmärk on "töötada rühma riigipeade ja valitsusjuhtidega, kes on huvitatud enne eelolevat Euroopa Ülemkogu kohtumist lahenduse leidmisest", lisas ta.

Demmer rõhutas, et see on "töökohtumine". Tema sõnul kõneluste järel ühisdeklaratsiooni välja ei anta. Mitu Saksa lehte aga kirjutasid sel nädalal "avalduse visandist", milles olid kirjas migratsioonireeglite karmistamise meetmed.

"Pühapäev saab olema esimene mõttevahetus huvitatud ja mõjutatud liikmesriikide vahel. Ei rohkemat ega vähemat," lausus Demmer.

"Seepärast keskendutakse pühapäeval peamiselt võimalusele saavutada kahe- ja mitmepoolseid leppeid kõikides rändeprobleemides."

"Siis näeme, kas kahe-, kolme-, või enamapoolsed lepped on saavutatavad, sest praegu kiiret Euroopa-ülest lahendust ei tule," lisas Demmer.

Korraline Euroopa Ülemkogu peetakse 28.-29. juunil.

Kommentaarid puuduvad