Politsei: 2 inimest on Salisburys tundmatu aine tõttu haiglas

Seitsmesed

Briti politsei teatas kolmapäeval, et kaks inimest on kriitilises seisundis Salisbury haiglas pärast kokkupuudet "tundmatu ainega" vaid paari kilomeetri kaugusel kohast, kus mürgitati endine Briti-Vene topeltagent Sergei Skripal ja tema tütar.

Kaks patsienti "saavad Salisbury piirkonnahaiglas ravi arvatava kokkupuute tõttu tundmatu ainega. Nad on kriitilises seisundis", teatas Wiltshire´i politsei, lisades, et käsitleb seda "tõsise vahejuhtumina".

4. märtsil viidi samas Inglismaa linnas haiglasse Sergei ja Julia Skripal ning Briti võimud teatasid hiljem, et neid rünnati närvimürgiga. Praeguseks on mõlemad tervenenud ning haiglast lahkunud.

Neljakümnendates eluaastates mees ja naine leiti 30. juunil teadvusetult majast Amesbury külas, mis asub tosina kilomeetri kaugusel Salisburyst.

Wiltshire´i politsei teatas, et kahtlustas esialgu nende haigestumist "heroiini või crack-kokaiini saastunud partii manustamise tagajärjel".

"Praegu võetakse uusi proove, et teha kindlaks nende inimeste haigestumiseni viinud aine ja me suhtume seda vahejuhtumit ümbritsevatesse asjaoludesse eelarvamusteta," lisasid korrakaitsjad.

Politsei on eraldanud need alad, kus haigestunud mees ja naine olid eelnevalt käinud, ning tugevdanud julgeolekumeetmeid nii Amesburys kui ka Salisburys.

Inglise terviseameti teatel "olulist terviseriski laiemale avalikkusele usutavasti ei ole".

Venemaa on eitanud seotust Skripalide mürgitamisega, mis põhjustas Moskva ja lääneriikide suhetes diplomaatilise kriisi, viies diplomaatide vastastikuse väljasaatmiseni.

Kommentaarid puuduvad